Skip to main content

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Λύπη για την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα

«Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν».

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Αθήνα «απογοήτευσαν» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον σχετικά με την απειλή του Τούρκου προέδρου ότι οι πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα», εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «σε μια περίοδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας ότι η Τουρκία δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, στην περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, ανέφερε: «η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ragip Soylu δημοσίευσε ότι ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «η Ελλάδα φοβάται τις ρουκέτες μας. Λένε ότι οι ρουκέτες TAYFUN θα χτυπήσουν την Αθήνα, θα το κάνουν, εκτός αν κάτσουν ήσυχα».