Skip to main content

Bankman-Fried: Καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την FTX

Είπε την Παρασκευή ότι θα καταθέσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών την επόμενη εβδομάδα

Ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της πτωχευμένης πλέον FTX, είπε ότι θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Η ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 10 (τοπική ώρα). Ο Bankman-Fried πιθανότατα θα καταθέσει εξ αποστάσεως, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η απόφαση ακολουθεί μια ανταλλαγή απόψεων στο Twitter μεταξύ του κ. Bankman-Fried και της βουλευτού Maxine Waters, της προέδρου της επιτροπής. Νωρίτερα αυτό το μήνα, αρνήθηκε να καταθέσει, λέγοντας ότι ήθελε να περιμένει μέχρι να ολοκληρώσει την εκμάθηση και την ανασκόπηση του τι προκάλεσε την ταχεία κατάρρετσγτης FTX τον περασμένο μήνα.

Η Waters διαφώνησε σε αυτό, γράφοντας στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα: «Με βάση τον ρόλο σας ως Διευθύνων Σύμβουλος και τις συνεντεύξεις σας στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, είναι σαφές για εμάς ότι οι πληροφορίες που έχετε μέχρι στιγμής είναι επαρκείς για μαρτυρία».

Η Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας θέλει επίσης να ακούσει τον Bankman-Fried την επόμενη εβδομάδα. Σε επιστολή της, η επιτροπή του ζήτησε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και τον απείλησε ότι θα εκδώσει κλήτευση εάν δεν συμμορφωθεί.