Skip to main content

ΕE: Ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας-Στο στόχαστρο τα drones

Λίγες ώρες αφότου ο  Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η απειλή πυρηνικού πολέμου στον κόσμο αυξάνεται και επανέλαβε ότι η Ρωσία θα αμυνθεί "με όλα τα απαραίτητα μέσα".   

Ένατη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγες ώρες αφότου ο  Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η απειλή πυρηνικού πολέμου στον κόσμο αυξάνεται και επανέλαβε ότι η Ρωσία θα αμυνθεί “με όλα τα απαραίτητα μέσα”.

Τα μέτρα, προβλέπουν περιορισμούς στην πρόσβαση σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χημικές ουσίες και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

“Θα κόψουμε την πρόσβαση της Ρωσίας σε κάθε είδους μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Προτείνουμε να απαγορεύσουμε τις άμεσες εξαγωγές κινητήρων  drones στη Ρωσία και την εξαγωγή σε οποιεσδήποτε τρίτες χώρες, όπως το Ιράν, που θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τη Ρωσία”, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι προτάσεις στοχεύουν επίσης τρεις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Τράπεζας Περιφερειακής Ανάπτυξης, τέσσερα μέσα ενημέρωσης  και περίπου 200 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και μεμονωμένους αξιωματικούς και εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, μέλη της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, υπουργούς, κυβερνήτες και πολιτικά κόμματα.

Εξάλλου την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση νέου πακέτου κυρώσεων και από την Βρετανία. Οι κυρώσεις θα στοχεύουν ρωσικά φυσικά και νομικά πρόσωπα και θα έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την αποφυγή των ήδη  υφιστάμενων περιορισμών

naftemporiki.gr