Skip to main content

Tesla: Ανακαλούνται πάνω από 300.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στα πίσω φώτα

Τα φώτα φρένων, τα φώτα όπισθεν και τα φλας δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα.

Η Tesla ανακαλεί 321.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρόβλημα στο πίσω φως: «Σε σπάνιες περιπτώσεις», τα πίσω φώτα των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων ανάβουν κατά διαστήματα λόγω προβλήματος λογισμικού, εξηγεί ο όμιλος.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ξεκίνησε την ανάκληση 321.628 οχημάτων λόγω προβλήματος με τα πίσω φώτα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης.

«Σε σπάνιες περιπτώσεις», τα πίσω φώτα των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων ανάβουν κατά διαστήματα λόγω σφάλματος λογισμικού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψευδείς ανιχνεύσεις, εξηγεί η εταιρεία σε έγγραφο που εστάλη στην υπηρεσία. US Highway Safety (NHTSA) με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου αλλά δημοσιοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα φώτα φρένων, τα φώτα όπισθεν και τα φλας δεν επηρεάζονται. Για την επίλυση του προβλήματος στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, Model 3 και Model Y των ετών 2020-2023, η Tesla παρέχει μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού απομακρυσμένης.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Έλον Μασκ εξηγεί στο έγγραφο ότι ειδοποιήθηκε για το πρόβλημα από πελάτες κυρίως εκτός Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη Οκτωβρίου και επιβεβαίωσε την προέλευσή του στις 7 Νοεμβρίου. Ο κατασκευαστής δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό ή τραυματισμό που σχετίζεται με αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: Le Figaro