Skip to main content

Κρεμλίνο: «Δεν έχουμε τίποτα να πούμε» για το δημοσίευμα για τις μυστικές διαπραγματεύσεις

Τι αναφέρει ο Ντμίτρι Πεσκόφ για τα δημοσιεύματα των WSJ και Washington Post.

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστηρίζει ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν έχει συμμετάσχει τους τελευταίους μήνες σε εμπιστευτικές συνομιλίες με κορυφαίους βοηθούς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης για την Ουκρανία και να προειδοποιήσει τη Μόσχα να μην χρησιμοποιεί πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το δημοσίευμα. «Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτό το δημοσίευμα», είπε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει δημοσίευμα της Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  ενθαρρύνουν την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας να δείξει πως είναι ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να απεμπολήσει τη δημόσια άρνησή της να διεξαγάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εάν δεν έχει προηγουμένως εγκαταλείψει την εξουσία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Λοιπόν, δεν ξέρουμε αν είναι έτσι ή όχι», είπε ο Πεσκόφ. «Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν κάποιες αληθείς αναφορές, αλλά ως επί το πλείστον υπάρχουν αναφορές που είναι καθαρές εικασίες», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr