Skip to main content

Συνομιλία Όστιν-Σόιγκου για πρώτη φορά από τον Μάιο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε σήμερα συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογο του, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο κ. Όστιν και ο κ. Σόιγκου συζήτησαν τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας εν μέσω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο τον Μάρτιο δήλωσε ότι δημιούργησε μια ανοιχτή γραμμή με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να αποτρέψει «λανθασμένους υπολογισμούς, στρατιωτικά επεισόδια και κλιμάκωση».

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια προηγούμενων στιγμών έντασης, συμπεριλαμβανομένης της παρέμβασης της Μόσχας στον πόλεμο στη Συρία για να στηρίξει τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σε ξεχωριστή κλήση την Παρασκευή, ο κ. Όστιν μίλησε με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρέσνικοφ για να «επαναλάβει την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Ρωσίας», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο κ. Όστιν τόνισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στις αμυντικές δυνατότητες του Κιέβου, επισημαίνοντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

naftemporiki.gr