Skip to main content

ΗΠΑ: Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε παιδικό σταθμό – 32 παιδιά και μέλη του προσωπικού στο νοσοκομείο

Μια μυστηριώδης διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε παιδικό σταθμό της Πενσυλβάνια οδήγησε παιδιά και προσωπικό στα νοσοκομεία το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Άλενταουν.

Οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση σχετικά με ένα παιδί που έχασε τις αισθήσεις του στο κέντρο μάθησης Happy Smiles περίπου στις 7:30 π.μ.

Οι οθόνες μονοξειδίου του άνθρακα των πυροσβεστών τούς ειδοποίησαν για τα υψηλά επίπεδα του άοσμου και άχρωμου αερίου. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε «επικίνδυνα υψηλά επίπεδα» μονοξειδίου του άνθρακα, προκαλώντας την καθολική εκκένωση του κτιρίου. 

Ασθενοφόρα από πολλές εστίες έσπευσαν στο σημείο, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής του Άλεντάουν. 

Τουλάχιστον 27 παιδιά και μέλη του προσωπικού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Ακόμη πέντε άνθρωποι από τον παιδικό σταθμό κατέφτασαν στο νοσοκομοκείο, πιθανότατα με ΙΧ. 

Όλοι οι 27 ασθενείς που μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο είναι σε σταθερή κατάσταση. Ακόμα 25 παιδιά και μέλη του προσωπικού νοσηλεύτηκαν στο σημείο. 

Η αιτία της διαρροής του μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται υπό διερεύνηση. 

Το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές, όπως σόμπες αερίου, γεννήτριες και άλλο εξοπλισμό που λειτουργεί με βενζίνη, εξάτμιση αυτοκινήτου, τζάκια και θερμοσίφωνες.

Με πληροφορίες από CNN