Skip to main content

«Μάστιγα» στις ΗΠΑ: Άφησε το ενός έτους αγοράκι του στο αμάξι για να μην τον «ενοχλεί» και πέθανε

Δεν ήθελε το παιδί να τον ενοχλεί και το έκλεισε μέσα στο αυτοκίνητο για ωρες ενώ η θερμοκρασία έξω ήταν στους 31 βαθμούς κελσίου.

Για ανθρωποκτονία και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατηγορείται ένας πατέρας, στο Οχάιο, ο οποίος άφησε τον γιο του, μόλις ενός έτους, για πέντε ώρες στο αμάξι, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Ο 19χρονος Λάντον Πάροτ μετέφερε το παιδί που είχε χάσει τις αισθήσεις του στα Επείγοντα, και αρχικά έδινε στην αστυνομία συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με το τι είχε συμβεί.

Εντέλει ομολόγησε στους ντετέκτιβ.  Δεν το εκανε σκόπιμα, είπε. Απλώς έκανε φασαρία στο σπίτι… 

Πρόκειται για το 17ο αντίστοιχο περιστατικό, με παιδιά που πεθαίνουν κλειδωμένα σε αυτοκίνητο, στις ΗΠΑ, πολύ συχνά επειδη οι γονείς τους τα ξεχνάνε. Το προηγούμενο συμβάν ο θάνατος ενός  αγοριού βρέφους, μόλις 3 μηνών, που η οικογένειά του το είχε αφήσει μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο σε μια γειτονιά της Ουάσιγκτον.  

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα αυτοκίνητα γίνονται φούρνος μέσα σε λίγα λεπτά. Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το 80% της αύξησης της θερμοκρασίας μέσα σε ένα όχημα συμβαίνει μέσα στα πρώτα 10 λεπτά από την στιγμή που κλείνουν οι πόρτες του, σύμφωνα με την διευθύντρια του KidsandCars.org, Άμπερ Ρόλινς. 

naftemporiki.gr