Skip to main content

Ρωσία: Ο χειμώνας έρχεται – Θα επαναληφθεί η ιστορία με την ήττα του Ναπολέοντα και του Χίτλερ;

Οι κρύοι χειμώνες βοήθησαν τη Μόσχα να νικήσει τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ, και σε αυτόν ποντάρει και ο Ρώσος πρόεδρος,  για να τελειώσει ο πόλεμος με τους δικούς του όρους.

Πηγές από το Κρεμλίνο που μίλησαν στο Reuters, και βρίσκονται στο…μυαλό του Πούτιν λένε ότι για το Κρεμλίνο είναι ο μόνος δρόμος  δεδομένου ότι το Κίεβο λέει ότι δεν θα διαπραγματευτεί έως ότου η Ρωσία εγκαταλείψει ολόκληρη την Ουκρανία.

Οι εκτοξευόμενες τιμές ενέργειας και οι πιθανές ελλείψεις φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα θα πείσουν την Ευρώπη να πιέσει έντονα την Ουκρανία για  μια εκεχειρία, πιστεύει η Μόσχα

«Έχουμε χρόνο, μπορούμε να περιμένουμε», είπε ο ένας από τους δύο «πληροφοριοδότες», που αρνήθηκε να κατονομαστεί επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

“Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για τους Ευρωπαίους. Θα μπορούσαμε να δούμε διαδηλώσεις, αναταραχές. Μερικοί ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να σκεφτούν δύο φορές το να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να σκεφτούν ότι είναι ώρα για μια συμφωνία.” 

 Η δεύτερη πηγή είπε ότι η Μόσχα ήδη έχει εντοπίσει σημάδια διαρραγής της ευρωπαϊκής ενότητας και περίμενει ότι αυτή θα επιταχυνθεί εν μέσωτων δυσκολιών του χειμώνα.

Η Ουκρανία και οι πιο ένθερμοι δυτικοί υποστηρικτές της λένε ότι δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν  ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, λένε ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπουν σημάδια αμφιταλάντευσης στην υποστήριξη του Κιέβου.

«Το Κρεμλίνο φυσικά υπολογίζει στην πιθανότητα να χάσουμε το ενδιαφέρον μας λόγω των δικών μας ενδιάμεσων εκλογών στην Αμερική, της αναζήτησης νέου πρωθυπουργού στην Βρετανία και των Γερμανικού πανικού για το φυσικό αέριο» είπε ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη.

«Ο πόλεμος είναι μια δοκιμασία υλικοτεχνικής υποστήριξης και μια δοκιμή βούλησης. Η δοκιμή θα είναι – έχουμε εμείς στη Δύση ανώτερη βούληση από το Κρεμλίνο; Νομίζω ότι αυτή θα είναι η πρόκληση».

“Ο πόλεμος είναι μια δοκιμασία υλικοτεχνικής υποστήριξης και μια δοκιμή βούλησης. Η δοκιμή θα είναι – έχουμε εμείς στη Δύση ανώτερη βούληση από το Κρεμλίνο; Νομίζω ότι αυτή θα είναι η πρόκληση.”

naftemporiki.gr