Skip to main content

Lufthansa: Νέα προβλήματα με τους πιλότους να ετοιμάζονται για απεργίες

Η Lufthansa ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω αναταραχή στον όμιλο αφού οι πιλότοι της ψήφισαν υπέρ των απεργιών, εάν κριθούν αναγκαίες για να επιτευχθεί μια συμφωνία για τους μισθούς, κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη ένα κύμα ακυρώσεων εκτός και εάν οι διαφορές των εργαζομένων με την εταιρεία διευθετηθούν.

Το συνδικάτο πιλότων VC ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την Κυριακή υπέρ των απεργιών, πράγμα που σημαίνει ότι η Lufthansa θα μπορούσε να βρεθεί ενώπιον νέων «αναταράξεων» μέσα στον Αύγουστο. Οι απεργίες θα προκαλέσουν πρόσθετες ακυρώσεις πέρα ​​από τις 7.000 πτήσεις που η εταιρεία σημείωσε αυτό το καλοκαίρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.

«Αυτή η θετική ψηφοφορία δεν οδηγεί ακόμη απαραίτητα σε απεργία», ανέφερε το συνδικάτο σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Αλλά είναι ένα αναμφισβήτητο μήνυμα προς τη Lufthansa να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες του προσωπικού του πιλοτηρίου».

Ένας εκπρόσωπος της Lufthansa είπε μέσω email ότι η εταιρεία σέβεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και συνεχίζει να βασίζεται σε «εποικοδομητικές συζητήσεις» προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση. Έχουν κανονιστεί περαιτέρω συνομιλίες με το VC, είπε ο εκπρόσωπος.

Στις 27 Ιουνίου απήργησε το προσωπικό εδάφους της εταιρείας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν όλες οι πτήσεις από τους κύριους γερμανικούς κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Οι απεργίες των πιλότων στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα πρόσθεταν νέα προβλήματα στην εταιρεία σε ένα καλοκαίρι χάους σε ολόκληρη την ήπειρο, όπου τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρατήσεων σε σύγκριση με την επιβράδυνση και τις ελλείψεις προσωπικού μετά την πανδημία. 

Η Lufthansa αντιμετωπίζει ένα κύμα οργής από τους υπαλλήλους που λένε ότι έχουν υποστεί το βάρος των δραστικών περικοπών κόστους που, όπως λένε, θέτουν σε κίνδυνο την επωνυμία της Lufthansa ως premium αερομεταφορέα.

naftemporiki.gr