Skip to main content

Δεν προγραμματίζεται νέα συντήρηση στον Nord Stream

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συντήρηση για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί και δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τα έργα στην υποδομή του αγωγού της Ευρώπης.

Η Gazprom και η Nord Stream δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί σχετικά με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδιάζεται περαιτέρω συντήρηση, αναφέρει το Reuters.

Ο Nord Stream 1 ξεκίνησε εκ νέου την άντληση φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα μετά από μια ππρογραμμαρισμένη διακοπή δέκα ημερών για εργασίες συντήρησης, αλλά αυτή τη στιγμή λειουτργεί με 20% χωρητικότητα.

Η Gazprom είχε ήδη μειώσει τη χωρητικότητα του αγωγού στο 40% στις 14 Ιουνίου, επικαλούμενη την καθυστέρηση μιας τουρμπίνας που εστάλη στον Καναδά από τον προμηθευτή του εξοπλισμού Siemens Energy.

Πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει αυτές τις δικαιολογίες. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «εκβιάζει» για το φυσικό αέριο, ενώ σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο «ως όπλο».

naftemporiki.gr