Skip to main content

Ρωσία: Έκκληση να γυρίσουν οι άνθρωποί τους πίσω από την Ουκρανία κάνουν οι σύζυγοι στρατιωτικών

Οι σύζυγοι στρατιωτικών από τη Μπουριάτια που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία σε βιντεοσκοπημένη έκκληση προς τον επικεφαλής της περιοχής, Αλεξέι Τσουντένοφ, του ζητούν να επιστρέψουν οι σύζυγοί τους στην πατρίδα. Το βίντεο με την έκκλησή τους δημοσιεύθηκε στο Twitter από τον ιστότοπο «Άνθρωποι της Βαϊκάλης».

Το βίντεο δείχνει τις συζύγους των στρατιωτών της πέμπτης ξεχωριστής ταξιαρχίας τεθωρακισμένων από το Τατσίν. Η έκκληση αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί «αναχώρησαν από τη μόνιμη βάση τους για ασκήσεις στη Λευκορωσία και από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 συμμετέχουν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας».

“Οι στρατιώτες είναι ψυχικά και σωματικά εξαντλημένοι, όλοι έχουν υποστεί ελαφρές έως μέτριες διασείσεις. Οι στρατιώτες βρίσκονται στο πεδίο της μάχης από τον Ιανουάριο του 2022 και πολλοί έχουν κρυολογήσει και χρειάζονται ιατρικές εξετάσεις λόγω της παρατεταμένης έκθεσης σε σκληρές στρατιωτικές συνθήκες. Παρακαλώ σημειώστε ότι πολλοί στρατιωτικοί δεν έχουν λάβει άδεια για περισσότερο από έναν χρόνο», λέει μία από τις συζύγους.

Οι συντάκτες της έκκλησης ζητούσαν να αντικατασταθούν οι σύζυγοί τους στην Ουκρανία από στρατιωτικό προσωπικό που δεν έχει βρεθεί ακόμη εκεί και να επιστρέψει η 5η ξεχωριστή ταξιαρχία τεθωρακισμένων στη μόνιμη βάση της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta.eu, https://twitter.com/BaikalPeople