Skip to main content

Η Air France προειδοποιεί τους ταξιδιώτες: «Ελάτε στο αεροδρόμιο νωρίτερα»

Ο επικεφαλής του ομίλου Air France-KLM δήλωσε την Πέμπτη ότι θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να δημιουργηθεί νέο προσωπικό ασφαλείας για να μετριαστεί η πίεση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με ακυρώσεις πτήσεων, επιζήμιες καθυστερήσεις και μεγάλα προβλήματα καθώς ανακάμπτουν τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια. από την πανδημία COVID-19.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM, Μπεν Σμιθ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία ζητά αποζημίωση για ορισμένες από τις απώλειές της, κατηγορώντας τα προβλήματα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις ελλείψεις σε προσωπικό ασφαλείας και άλλου προσωπικού εδάφους εκτός του ελέγχου της KLM.

Ενώ η ολλανδική κυβέρνηση πιέζεται να βρει λύσεις, μόλις προσληφθεί προσωπικό ασφαλείας, «μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να είναι σε θέση» λόγω των κυβερνητικών απαιτήσεων για πιστοποιήσεις ασφαλείας, είπε ο ίδιος.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια που μείωσαν τις θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αγωνίζονται να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση ταξιδιών και οι επιβάτες αντιμετωπίζουν χαοτικές σκηνές σε αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Σμιθ υποβάθμισε τις ανησυχίες για απεργία πιλότων της Air France που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, λέγοντας ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία πιλότων αναμένεται να συμμετάσχει και ότι δεν αναμένει ότι θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις.

Χαιρέτισε την επιστροφή στις ταξιδιωτικές ελευθερίες, αλλά προειδοποίησε τους ταξιδιώτες: «Δώστε επιπλέον χρόνο για να μπείτε και να βγείτε από τα αεροδρόμια — και να κάνετε κράτηση νωρίς. Οι πτήσεις είναι γεμάτες».

Το κύριο αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle, δεν έχει δει πολλές διακοπές ταξιδιών όπως αυτές στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο και ορισμένους άλλους κόμβους. Ο Σμιθ το απέδωσε στην απόφαση της Air France πέρυσι να προσλάβει εκατοντάδες πιλότους, μηχανικούς και προσωπικό καμπίνας εν αναμονή μιας αύξησης της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι.

Οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να έχουν έλλειψη προσωπικού: 7.500 άτομα απολύθηκαν ή εγκατέλειψαν την Air France λόγω της πανδημίας και η KLM έχασε 3.000.

naftemporiki.gr