Skip to main content

Η Σρι Λάνκα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει ούτε ένα πλοίο για βενζίνη

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σρι Λάνκα, όπου η χώρα αδυνατεί να πληρώσει έστω και ένα πλοίο με πετρέλαιο, και ενώ τα αποθέματά της έχουν πλέον εξαντληθεί.

Η Σρι Λάνκα ζήτησε από τους πολίτες να μην κάνουν ουρές για βενζίνη, καθώς βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα χρεοκοπίας και δεν έχει δολάρια για να πληρώσει για μια αποστολή καυσίμων.

«Υπάρχει ένα πλοίο με βενζίνη στα ύδατά μας», είπε ο υπουργός Ενέργειας Καντσάνα Γουιτζεσεκέρα στο κοινοβούλιο την Τετάρτη. «Δεν έχουμε το forex».

Η Σρι Λάνκα «ελπίζει» να απελευθερώσει το πλοίο «σήμερα ή αύριο», είπε ο υπουργός. Το κράτος οφείλει επίσης στον ίδιο προμηθευτή 53 εκατομμύρια δολάρια για μια προηγούμενη αποστολή βενζίνης, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει.

Η νησιωτική χώρα βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κρίση της ανεξάρτητης ιστορίας του. Οι ελλείψεις σε οτιδήποτε, από τρόφιμα μέχρι μαγειρικό αέριο είχαν ως αποτέλεσμα τον ταχύτερο πληθωρισμό σε ασιατική χώρα- με τις τιμές να εκτινάσσονται σχεδόν κατά 30% – κρίση η οποία προκάλεσε σοβαρές κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές αναταραχές.

naftemporiki.gr