Skip to main content

Μόσχα: Πενήντα δύο οργανισμοί από 12 χώρες έχουν ενταχτεί στο ρωσικό «SWIFT»

Η επικεφαλής της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιούλινα ανακοίνωσε ότι 52 ξένοι οργανισμοί από 12 χώρες έχουν ενταχθεί στο ρωσικό Σύστημα Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών συναλλαγών (SPFS)- κάτι ανάλογο με το  SWIFT.

Μιλώντας στη ρωσική Δούμα, η Ναμπιούλινα τόνισε ότι «όταν προέκυψε για πρώτη φορά η απειλή αποσύνδεσης των ρωσικών τραπεζών από το SWIFT το 2014, η Τράπεζα της Ρωσίας ανέπτυξε το σύστημα SPFS, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα SWIFT.

»Οι ξένοι συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με Ρώσους εταίρους μπορούν να εγγραφούν και ήδη συμμετέχουν. Τώρα 52 ξένοι οργανισμοί από 12 χώρες είναι χρήστες του  SPFS»,υποστήριξε η Ναμπιούλινα, δίχως όμως να δώσει ονόματα.

«Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε πληρωμές σε εθνικά νομίσματα. Ούτε εδώ ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και αναπτύξει τέτοια διμερή έργα με πολλές χώρες. Τώρα διαπραγματευόμαστε με εταίρους σε διάφορες χώρες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις πληρωμές το συντομότερο δυνατό», τόνισε η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.