Skip to main content

Ήττα για τον Σολτς στην Bundestag: Απορρίφθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Οι Γερμανοί βουλευτές απέρριψαν τη νομοθεσία που θα επέβαλλε υποχρεωτικό εμβολιασμο για τον Covid-19 σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, μια ήττα για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον υπουργό υγείας του, που είχαν υποστηρίξει την εντολή.

Μετά από μια προκαταρκτική συζήτηση στην κάτω βουλή της Bundestag, 378 βουλευτέςψήφισαν κατά του νόμου και 296 υπέρ, αποτέλεσμα που προκάλεσε ζητωκραυγές από τις τάξεις του ακροδεξιού κόμματος AfD που είχε αντιταχθεί έντονα. Οι νομοθέτες ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν χωρίς απαραίτητα να ακολουθούν τη γραμμή του κόμματός τους και ορισμένα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού του κ. Σολτς ψήφισαν κατά του νόμου.

Η εντολή, η οποία θα είχε τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο, είχε παρουσιαστεί ως ένας τρόπος για να αποφευχθούν περαιτέρω lockdown και να προστατευθούν ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού από το ενδεχόμενο ενός άλλου κύματος μολύνσεων.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, γιατί τώρα η καταπολέμηση του κορωνοϊού θα είναι πολύ πιο δύσκολη το φθινόπωρο», ανέφερε σε tweet ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. «Το να μας δείχνετε με το δάχτυλο», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε».

Το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού στη Γερμανία, που οδηγείται από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή της Όμικρον, φαίνεται να υποχωρεί από την κορύφωσή του στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ωστόσο, οι αρχές εξακολουθούν να καταγράφουν περισσότερα από 200.000 κρούσματα και περίπου 300 θανάτους τις περισσότερες ημέρες, και περίπου 15 εκατομμύρια κάτοικοι που είναι επιλέξιμοι για εμβόλια Covid δεν έχουν εμβολιαστεί. Σχεδόν τρία εκατομμύρια από αυτά είναι 60 ετών και άνω.

naftemporiki.gr