Skip to main content

Υπόσχεση για αποκλιμάκωση αλλά «αύξηση της έντασης των επιθέσεων» στο Τσερνίχιβ

Η Ρωσία έχει «αυξήσει την ένταση των χτυπημάτων στο Τσερνίχιβ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης και παρά την υπόσχεση που έδωσε χθες να περιορίσει δραστικά τις δυνάμεις της στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ.

Μιλώντας στο CNN, ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ, Βλαντισλάβ Ατροσένκο, δήλωσε ότι η πόλη της βόρειας Ουκρανίας έχει δεχτεί «κολοσσιαία επίθεση» εκεί. Ο Ατροσένκο επέκρινε τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι σχεδίαζε να μειώσει σημαντικά τη στρατιωτική της δράση στο Τσερνίχιβ και στην ουκρανική πρωτεύουσα. «Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η Ρωσία λέει πάντα ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Λένε ότι μειώνουν την ένταση, στην πραγματικότητα έχουν αυξήσει την ένταση των επιθέσεων. Σήμερα έχουμε μια κολοσσιαία επίθεση στο κέντρο του Τσερνίχιβ. Είκοσι πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται τώρα στα νοσοκομεία. Είναι όλοι πολίτες. Επομένως, κάθε φορά που η Ρωσία λέει κάτι, αυτό πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά», δήλωσε.

Νωρίτερα και ο κυβερνήτης της περιοχήςτης βόρειας περιοχής του Τσερνιχίβ κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε καμία ανάπαυλα στις ρωσικές επιθέσεις. 

«Πιστεύουμε σε αυτό (την υπόσχεση της Ρωσίας); Φυσικά όχι», δήλωσε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Τσάους στο Telegram. «Η ”μειωμένη δραστηριότητα” στην περιοχή του Τσερνιχίβ αποδείχθηκε από τον εχθρό που σημείωσε χτυπήματα στην (πόλη) Νίζιν, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών, και όλη τη νύχτα χτυπούσαν (την πόλη) Τσερνίχιβ».

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr