Skip to main content

Δήμαρχος Μαριούπολης: Είμαστε στα χέρια των κατακτητών

Την πλήρη εκκένωση των κατοίκων της Μαριούπολης ζήτησε ο δήμαρχος, Βαντίμ Μποϊτσένκο,  μετά την πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Δεν είναι όλη η πόλη υπό την εξουσία μας», τόνισε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη. «Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών».

Ο Μποϊτσένκο είπε ότι «περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση. «Αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό», τόνισε.

Το CNN μεταδίδει ότι δεν είναι σαφές εάν υπήρχαν ακόμη ενεργές μάχες εντός της πόλης. «Χρειαζόμαστε μια πλήρη εκκένωση από τη Μαριούπολη», είπε ο Μπόιτσενκο. «Η πιο σημαντική αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή… Και υπάρχουν ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να απομακρύνουν τους κατοίκους, αλλά δυστυχώς, δεν έχουν λάβει άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι παίζεται κάθε μέρα. Ένα κυνικό παιχνίδι όπως «Ναι, είμαστε έτοιμοι». Μπορείτε να οδηγήσετε εκεί, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί. Οι ηρωικοί οδηγοί μας κάτω από συνεχή πυρά προσπαθούν να φτάσουν στα σημεία όπου μπορούν να παραληφθούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης και περιμένουν με την ελπίδα ότι θα έχουν μια τέτοια ευκαιρία. Αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία παίζει μαζί μας από την πρώτη μέρα».

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr