Skip to main content

Μην πανικοβάλλεστε για την επάρκεια τροφίμων, λέει η ρωσική κυβέρνηση

Η ρωσική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για τη διαθεσιμότητα βασικών τροφίμων. «Καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες μας σε ζάχαρη και φαγόπυρο», δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Βικτόρια Αμπράμτσενκο.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, δεν χρειάζεται να αποθηκεύονται αυτά τα αγαθά. Είναι αρκετά για όλους», είπε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Είπε ωστόσο ότι η Ρωσία θα αυξήσει φέτος την έκταση της γης που χρησιμοποιείται για τη σπορά ζαχαρότευτλων και φαγόπυρου.

Η Αμπράμτσενκο είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν έδωσαν λόγους να αναμένουμε ελλείψεις τροφίμων. Είπε ότι η Ρωσία επεκτείνει τις εισαγωγές από «φιλικές χώρες» για να εγγυηθεί τα αποθέματα γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών, κρέατος και ζωοτροφών. Ανέφερε τους πρώην Σοβιετικούς γείτονες σε αυτήν την ομάδα, καθώς και την Τουρκία, την Ινδία και την Κίνα.

Οι κυρώσεις έχουν μειώσει την αξία του ρουβλίου, καθιστώντας τα εισαγόμενα τρόφιμα πιο ακριβά. Έχουν επίσης δυσκολέψει τη Ρωσία να χρησιμοποιεί διεθνείς χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC