Skip to main content

Μαριούπολη: Καταγγελίες για αναγκαστική μεταφορά αμάχων στη Ρωσία

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης κατήγγειλε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μετέφερεραν με τη βία αρκετές χιλιάδες αμάχους από την πολιορκημένη πόλη προς ρωσικές περιοχές

«Την περασμένη εβδομάδα, αρκετές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης μεταφέρθηκαν στη ρωσική επικράτεια», ανέφεραν οι αρχές της πόλης σε δήλωσή τους στο κανάλι του Telegram. 

«Οι κατακτητές πήραν παράνομα ανθρώπους από την περιοχή Livoberezhniy και από το καταφύγιο στο κτίριο του αθλητικού συλλόγου, όπου περισσότερα από 1.000 άτομα [κυρίως γυναίκες και παιδιά] κρύβονταν από τους συνεχείς βομβαρδισμούς», αναφέρεται. 

 Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι λεωφορεία που μετέφεραν άτομα που αποκαλούσε πρόσφυγες από τη Μαριούπολη άρχισαν να φτάνουν στη Ρωσία την Τρίτη.

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό σχεδόν συνεχή βομβαρδισμό, με τις μάχες να λαμβάνουν χώρα ακόμα και μέσα στην πόλη. Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην πόλη χωρίς ηλεκτρισμό, νερό και φαγητό. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η ρωσική επίθεση στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης είναι μια «πράξη τρόμου» που θα «μνημονεύεται για αιώνες», προσθέτοντας πως η πόλη θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα εγκλημάτων πολέμου.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr