Skip to main content

Γαλλικές εκλογές: Debate με τον Μακρόν θέλει η Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν απέρριψε την πρόταση της υποψήφιας των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές για debate.

«Δεδομένου του επιπέδου μας στις εκλογές δεν θα συζητήσουμε με τη Βαλερί Πεκρές , ούτε με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ούτε με τον Ερίκ Ζεμούρ», ειπώθηκε, ενώ η Λεπέν απολαμβάνει και πάλι σημαντικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Βλέποντας τη ρεβάνς με τον Εμανουέλ Μακρόν να πλησιάζει, το περιβάλλον της ξεκαθάρισε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θα ήταν ο μόνος συζητητής που θα έκανε δεκτό η υποψήφια. Με μια εξαίρεση: τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, «εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας που θα ήταν τότε υπόλογος για την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν».

Η Βαλερί Πεκρές θέλει αντιπαράθεση. Την περασμένη Πέμπτη, η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων συμμετείχε στο πρώτο της προεδρικό ντιμπέιτ, πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ερίκ Ζεμούρ, «αποδομώντας» την ομιλία του, «για το μεταναστευτικό ζήτημα, για το ζήτημα του ισλαμισμού». Η πρόεδρος της περιφέρειας Île-de-France θέλει λοιπόν να επαναλάβει ένα debate αυτήν την φορά με αντίπαλο τη Μαρίν Λεπέν, που απέρριψε την πρόταση.

Αυτή η απάντηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Βαλερί Πεκρές. Κατά την παρουσίαση του προγράμματός της σήμερα Δευτέρα το πρωί στο Παρίσι, η υποψήφια αντέδρασε έντονα, εκφράζοντας τη λύπη της που η υποψήφια του RN «αποφεύγει τη συζήτηση» και την κατηγόρησε ότι «φοβάται» να την αντιμετωπίσει. «Δεν φοβάμαι και το έδειξα την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Έρικ Ζέμουρ», είπε. «Οι υποψήφιοι είδαν όλοι ότι η Βαλερί Πεκρές ήταν εξαιρετική στη συζήτηση και όλοι φοβούνται να την αντιμετωπίσουν», λέει ο κύκλος της. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια πιστεύει ότι θα είναι «η έκπληξη του δεύτερου γύρου από τη δύναμη» των «προτάσεών» της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr