Skip to main content

Νέα φωτογραφία δείχνει τον Τζόνσον σε χριστουγεννιάτικο πάρτι δίπλα στο μπουκάλι σαμπάνιας

Η οργή για το θέμα, που ονομάστηκε partygate στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, έχει κάνει τον Τζόνσον να μάχεται για την πρωθυπουργία του, με έναν αυξανόμενο αριθμό των δικών του βουλευτών να τον καλούν να παραιτηθεί. Μια προκαταρκτική έκθεση της δημόσιας υπηρεσίας για το θέμα εντόπισε «αστοχίες ηγεσίας και κρίσης» στην κορυφή της διοίκησης του Τζόνσον και επέκρινε μια κουλτούρα «υπερβολικής» κατανάλωσης αλκοόλ.

Τώρα μια νέα φωτογραφία από το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι τον Δεκέμβριο του 2020 προσθέτει νέο «πονοκέφαλο» στον Βρετανό πρωθυπουργό, εντείνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς αντιμετωπίζει αστυνομική έρευνα για καταγγελίες για συγκεντρώσεις παραβίασης των κανόνων στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η εικόνα, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την εφημερίδα Daily Mirror, δείχνει τον Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε μέλη του προσωπικού με φαγητό και κάτι που μοιάζει με ανοιχτό μπουκάλι σαμπάνιας σε ένα τραπέζι. Ένας από τους βοηθούς είναι ντυμένος με πούλιες και ένας άλλος εμφανίζεται με καπέλο του Άγιου Βασίλη.

Η φωτογραφία φαίνεται να είναι από μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, την οποία το γραφείο του Τζόνσον περιέγραψε ως «viral κουίζ» στο οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός «συμμετείχε για λίγο».

Εκείνη την εποχή, οι κανόνες πανδημίας που ίσχυαν στο Λονδίνο απαγόρευαν την κοινωνική ανάμειξη μεταξύ των νοικοκυριών. Οι κανονισμοί έλεγαν επίσης: «Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις για λόγους εργασίας, δεν πρέπει να οργανώσετε ένα γεύμα ή πάρτι Χριστουγέννων εργασίας, όπου αυτό είναι μια πρωτίστως κοινωνική δραστηριότητα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg