Skip to main content

Νέες καταγγελίες για πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου

Δεκάδες μέλη του προσωπικού του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον φέρονται να πραγματοποίησαν πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021 και εν μέσω καραντίνας λόγω της πανδημίας, γράφει η εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Το πάρτι έγινε για τον αποχαιρετισμό δύο από τους έμπιστους συνεργάτες του  Μπόρις Τζονσον, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ήταν παρών.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει μαλιστα  ότι η Ντάουνινγκ Στριτ δεν είχε αρνηθεί τα δημοσιεύματα.

«Στα μέσα Απριλίου 2021 ίσχυαν αυστηροί κανόνες απόστασης, τα μέλη διαφορετικών νοικοκυριών δεν επιτρεπόταν να συναντώνται σε κλειστά δωμάτια» γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την επόμενη ημέρα, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ολομόναχη στο παρεκκλήσι στην κηδεία του συζύγου της λόγω των κανόνων του κορωνοϊού».

Η Telegraph ανέφερε ότι υπήρχε πολύ ποτό και χορός στα πάρτι. Ένας σύμβουλος του Τζόνσον ήταν προσωρινά υπεύθυνος για τη μουσική. Οι οργανωτές έφεραν ποτά και προμήθειες σε μια βαλίτσα από ένα κοντινό σούπερ μάρκετ. Ένας από τους συμμετέχοντες  χρησιμοποίησε μάλιστα την κούνια του γιου του πρωθυπουργού στον κήπο της επίσημης κατοικίας του Τζόνσον και την έσπασε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επικριθεί έντονα για πολλά πάρτι εν μέσω lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Η αντιπολίτευση και ορισμένοι βουλευτές των Τόρις ζητούν την παραίτησή του.

naftemporiki.gr