Skip to main content

Πούτιν: Σταθεροποίηση στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη με τον Nord-Stream 2

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2 θα εξυπηρετήσει στη σταθεροποίηση των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ο Πούτιν είπε, επίσης, ότι η δεύτερη γραμμή του αγωγού Nord Stream-2 σύντομα θα πληρωθεί με φυσικό αέριο.

Η Ρωσία πιστεύει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση και τελικά θα αρχίσει να λειτουργεί, δήλωσε την Τετάρτη στo RBC ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Η δεύτερη γραμμή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream- 2, που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία, έχει ολοκληρώσει την πλήρωση της με φυσικό αέριο και η γραμμή είναι έτοιμη για να αρχίσει εξαγωγές φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Πούτιν.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.

Η κατασκευή του αγωγού, που εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας παρακάμπτοντας την Ουκρανία, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά παραμένει σε αδράνεια εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Το έργο έχει λάβει «πολιτική απόχρωση» την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, η οποία ανησυχεί ότι η Μόσχα μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία για να αποτρέψει την προσέγγισή τ ης με το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία αρνείται ότι έχει τέτοια σχέδια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ