Skip to main content

Μπιλ Γκέιτς: Το μόνο καλό που έχει η Όμικρον…

Πολλά κακά αλλά και ένα καλό βλέπει ο Μπιλ Γκέιτς, στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Ο δισεκατομμυριούχος, που λόγω των εξελίξεων αναγκάζεται να αλλάξει τα σχέδια για τις διακοπές τους, όπως έκανε γνωστό μέσα από αναρτήσεις του στο twitter, θεωρεί ότι μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας. « Η Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία» γράφει

«Το άγνωστο είναι τι νόσηση προκαλεί. Ακόμα και αν είναι μόνο το μισό της σοβαρότητας της Δέλτα, θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, επειδή είναι τόσο μολυσματικό» ανέφερε. 

Ωστοσο καλό νέο θεωρεί το ότι η Όμικρον« κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μια χώρα, το κύμα εκεί θα διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες. Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι άσχημοι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν λάβουμε τα σωστά μέτρα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

Τι αναφέρει στις αναρτήσεις του στο Twitter ο Μπιλ Γκέιτς

Εκεί που φαινόταν ότι η ζωή θα επανέλθει στο φυσιολογικό, μπορεί να εισερχόμαστε στο χειρότερο κομμάτι της πανδημίας. Η Όμικρον θα πλήξει το σπίτι όλων μας. Στενοί μου φίλοι έχουν μολυνθεί με την Όμικρον και έχω ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδιά μου για τις διακοπές μου. Η Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία. Σύντομα θα βρίσκεται σε κάθε χώρα του κόσμου. Το άγνωστο είναι τι νόσηση προκαλεί η Όμικρον. Πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά στα υπόψιν μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτήν. Ακόμα και αν είναι μόνο στο μισό σε σχέση με τη Δέλτα, θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι τώρα, επειδή είναι τόσο μολυσματική.

Εν τω μεταξύ, πρέπει όλοι μας να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, ιδίως τους πιο ευάλωτους, είτε αυτοί ζουν δίπλα μας είτε σε άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει να φοράμε μάσκες, να αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους και να εμβολιαζόμαστε. Η αναμνηστική δόση παρέχει την καλύτερη προστασία. Τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να αρρωστήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν και το καταφέρνουν αποτελεσματικά.

Αν υπάρχουν καλά νέα, αυτά είναι ότι η Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που όταν γίνει κυρίαρχη σε μια χώρα, το κύμα εκεί θα διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες. Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι άσχημοι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν λάβουμε τα σωστά μέτρα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022.

Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό να μπαίνουμε σε μία ακόμη εορταστική περίοδο με τον κορονοϊό να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αλλά δεν θα είναι έτσι για πάντα. Κάποια μέρα η πανδημία θα τελειώσει, και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει αυτή η ώρα.