Skip to main content

Η Γερμανία συζητά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, υπερασπίστηκε τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω COVID-19 που πρόκειται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο αργότερα την Παρασκευή.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο σε εγκαταστάσεις όπου ζουν άνθρωποι, που μας εμπιστεύονται για να τους προστατεύσουμε, να πεθαίνουν άσκοπα άνθρωποι επειδή εργάζονται εκεί χωρίς εμβόλιο», είπε ο Λάουτερμπαχ στην Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.

Η Γερμανία, που βρίσκεται στη δίνη ενός τέταρτου κύματος λοιμώξεων, έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Περίπου το 69,4% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ τουλάχιστον το 21,3% έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, σύμφωνα με επίσημους αριθμούς.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανέφερε 61.288 νέες μολύνσεις και 484 ακόμη θανάτους που σχετίζονται με τον COVID την Παρασκευή.

Πέρα από τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για ορισμένα επαγγέλματα από τα μέσα Μαρτίου, η νέα νομοθεσία επιτρέπει επίσης στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια λόγω των υψηλών ποσοστών μόλυνσης.

Έρευνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ZDF διαπίστωσε ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των Γερμανών ήταν υπέρ των αυστηρών περιορισμών στους μη εμβολιασμένους, ενώ το 21% δεν θεώρησε ότι ήταν η σωστή πορεία.

Σχεδόν το 70% ήταν υπέρ του να καταστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια, ένα βήμα που υποστηρίζεται από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και θα μπορούσε να γίνει στην πράξη μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr