Skip to main content

«Όσο παρεμποδίσουν την πολιτική μετάβαση στη Λιβύη θα λογοδοτήσουν»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

 Όσοι επιχειρούν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία και την πολιτική μετάβαση στη Λιβύη θα λογοδοτήσουν και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων  σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι.

Στο κείμενο, που είναι σε γνώση του Reuters, καλούνται όλες οι πλευρές να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου. Ζητείται δε να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστέρηση το σχέδιο δράσης για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα λαμβάνει  μέρος σε τόσο υψηλό επίπεδο σε διεθνή συνάντηση για τη Λιβύη.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές,  η πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού να συμμετάσχει, συνιστά αναγνώριση της χώρας μας ως δύναμης περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας. Επίσης αναγνωρίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στην πορεία προς τη σταθεροποίηση της Λιβύης, ως ο κοντινότερος γείτονας της μαζί με την Ιταλία και τη Μάλτα.

Την πρόσκληση απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι στο τέλος Σεπτεμβρίου για την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.