Skip to main content

Χιλή- κορωνοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών 6-11 ετών

Οι αρχές της Χιλής άρχισαν αυτή την εβδομάδα την ανοσοποίηση έναντι της COVID-19 των παιδιών ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών, αξιοποιώντας το εμβόλιο CoronaVac, το οποίο ανέπτυξε η κινεζική φαρμακοβιομηχανία Sinovac.

«Αρχίσαμε μια πολυαναμενόμενη διαδικασία», συνόψισε η υφυπουργός Υγείας, η Πάουλα Ντάσα, η οποία εκφράστηκε σε σχολείο στην πρωτεύουσα Σαντιάγο όπου χορηγούνταν εμβόλια στα παιδιά.

Επτά μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης στη Χιλή, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκταθεί στους ανήλικους, για να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού καθώς ξανάνοιξαν τα σχολεία.

«Ελπίζουμε να εμβολιάσουμε 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε διάφορα σχολεία», πρόσθεσε η κυρία Ντάσα.

«Τα εμβόλια είναι εγκεκριμένα, ασφαλή και αποτελεσματικά», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Παιδείας Ραούλ Φιγκερόα υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση να δίνουν τη συναίνεσή τους οι γονείς προτού να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα, ως την Κυριακή το 87% των εφήβων ηλικίας 16-17 ετών, το 81% ηλικίας 14-15 και το 57% ηλικίας 12-13 είχαν λάβει την πρώτη δόση.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (ISP) έδωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου CoronaVac για την COVID-19 σε παιδιά και εφήβους του ηλικιακού φάσματος 6-17 ετών.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες πως τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε πέντε θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 614 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 37.445 νεκρούς επί συνόλου 1.652.364 μολύνσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua