Skip to main content

Τυνησία: Εννέα τραυματίες από επίθεση γυναίκας καμικάζι

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους οκτώ αστυνομικοί, από την επίθεση γυναίκας καμικάζι στο κέντρο της Τύνιδας, πρωτεύουσας της Τυνησίας.

Η γυναίκα καμικάζι, περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή της όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη στην κεντρική λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, κοντά σε οχήματα της αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

Η Τυνησία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έχει βελτιώσει τα επίπεδα ασφαλείας έπειτα από σειρά επιθέσεων με στόχο τουρίστες προκάλεσε σχεδόν την κατάρρευση του τομέα πριν από τρία χρόνια.

Στις 18 Μαρτίου 2015, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σύλληψης ομήρων στο εθνικό μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ένας ένοπλος σκότωσε 38 ανθρώπους σε μια παραλία και ένα ξενοδοχείο κοντά στη Σους (ανατολικά).

Στις 24 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, εξάλλου, επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Τύνιδας εναντίον ενός λεωφορείου της προεδρικής φρουράς είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 μελών της υπηρεσίας αυτής.

Από τότε δεν έχουν σημειωθεί επιθέσεις τέτοιας κλίμακας, ωστόσο η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και οι αρχές ανησυχούν για τους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Λιβύη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP