Skip to main content

ΗΠΑ: Ακολουθούν Covid-26 και 32 – Να εξεταστεί σε βάθος η «θεωρία εργαστηριακού λάθους»

Ακολουθούν οι  Covid-26 και Covid-32 αν δεν απαντηθεί το ερώτημα από πού προέρχεται ο νέος κορωνοϊός και η Covid-19 προειδοποιεί από το NBC ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος και  κορυφαίος ειδικός του κορωνοϊού Peter J. Hotez,  πιέζοντας να συγκροτηθεί ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων, επιδημιολόγων και ιολόγων που “θα εργαστεί στην Κίνα για περίοδο έξι μηνών έως ενός έτους”.

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να «ξέφυγε» από το εργαστήριο στην Γουχάν της Κίνας, την οποία καλούν  να παράσχει μεγαλύτερη διαφάνεια.

Nέα δημοσιεύματα συνηγορούν παρουσιάζοντας εντυπωσιακές συμπτώσεις:

  • Η Γουχάν, όπου φέρεται να ξεκίνησε η πανδημία, είναι έδρα του κορυφαίου Ινστιτούτου Ιολογίας της Κίνας
  • Το εργαστήριο αλληλούχησε τον γενετικό κώδικα του πιο γνωστού προγόνου σε νυχτερίδες ιού, SARS-CoV-2, που ονομάζεται RatG13 και είναι κατά 96,2% ίδιος με το νέο κορωνοϊό. Μάλιστα, η εκ των επικεφαλής ερευνήτρια Shi Zhengli, που ονομάζεται και «Γυναίκα νυχτερίδα», νόσησε τον Νοέμβριο του 2019 αμέσως πριν από την έναρξη της επιδημίας, με απροσδιόριστη ακόμη ασθένεια.
  • Ακόμη δύο εργαστήρια στη Γουχάν, πραγματοποιούν έρευνες πάνω στους κορωνοϊούς, εκ των οποίων κάποιες πάνω σε νυχτερίδες.

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προθεσμία 90 ημερών από τον πρόεδρο Μπάιντεν να διαλευκάνουν την υπόθεση ενώ ήδη ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι πιέζει τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας για δεύτερη έρευνα.

Σύμφωνα με τους Σάντεϊ Τάιμς και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν αποκλείουν το εν λόγω σενάριο και συνεργάζονται ήδη με τις αμερικανικές.

Η στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  ανέφερε ότι ο επικεφαλής του οργανισμού, Τέντρος Γκεμπρεγιέσους υπενθύμισε ήδη στην Κίνα ότι η πρώτη έρευνα δεν προχώρησε σε βάθος λόγω περιορισμών που επέβαλε το Πεκίνο.

Υποψίες στράφηκαν από την αρχή στην αγορά εμπορίας ζώων της Huanan. Ωστόσο η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά από τα πρώτα κρούσματα στη Γουχάν δεν είχαν καμία επαφή με ζωονόσο.

Σχετικά με τη θεωρία της μετάβασης του ιού από ζώο σε άνθρωπο, υπάρχει και η μεγάλη απορία για το πώς το μολυσμένο ζώο ήρθε σε επαφή με τον Ασθενή Μηδέν, τον πρώτο άνθρωπο που νόσησε.

 Ήταν η Σου η «ασθενής μηδέν» που βρέθηκε θετική τον Νοέμβριο του 2019;

Kινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε-κατά λάθος- το όνομα, τη διεύθυνση και άλλες  λεπτομέρειες σχετικά με έναν από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάζονται ότι μολύνθηκαν με κορονοϊό στη Γουχάν, τρεις εβδομάδες προτού οι αρχές του Πεκίνου αναφέρουν το πρώτο κρούσμα.

Η έρευνα-“βόμβα”

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που αποκαλύπτει  έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Dr. Birger Sørensen, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Quarterly Review of Biophysics Discovery», στο εργαστήριο της Γουχάν, πήραν τη φυσική «ραχοκοκαλιά» του κορωνοϊού που βρέθηκε σε κινέζικες νυχτερίδες και μία νέα ακίδα, και τον μετέτρεψαν σε ένα θανατηφόρο και εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, τον SARS-Cov-2.

Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function», η οποία είχε προσωρινά απαγορευτεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Gain of Function», οι επιστήμονες τροποποιούν τους ιούς που απαντώνται στη φύση, προκειμένου να τους κάνουν πιο μολυσματικούς, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο.

Πηγή: ΕΡΤ