Την επικινδυνότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που δέχεται κανείς κάνοντας σολάριουμ καταγράφει Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που συστήθηκε για να κάνει δειγματοληπτικές επιτόπιες μετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η Επιτροπή επισκέφθηκε τους παρόχους (ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, ξενοδοχεία κ.α.) και είδε τα μηχανήματα που έχουν (τόσο αυτά στα οποία ο χρήστης ξαπλώνει, όσο και αυτά στα οποία στέκεται όρθιος), το προσωπικό που τα χειρίζεται και έκανε μετρήσεις.
Τα όρια ασφαλείας για την ακτινοβολία στα σολάριουμ αλλά και κάθε συσκευή που εκθέτει το δέρμα σε υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα 0,3 βατ ανά τετραγωνικό μέτρο, σε αντιστοιχία με το δείκτη UV 12 και ισοδυναμία με την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Για την Ελλάδα με βάση σχετικό Πρότυπο του ΕΛΟΤ από το 2010. Όταν ο δείκτης UV υπερβαίνει το 11, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας χαρακτηρίζεται «ακραία», με μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης βλάβης στο δέρμα και στα μάτια.
Στο 65% των μηχανημάτων που μετρήθηκαν, η ακτινοβολία υπερέβαινε τη σύσταση ασφαλείας των 0,3 βατ ανά τ.μ. αγγίζοντας τα 0,5 βάτ ανά τ.μ. 20 στα 26 μηχανήματα εξέπεμπαν ισχυρότερη υπεριώδη ακτινοβολία από ότι ο καλοκαιρινός ήλιος το μεσημέρι στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η μέση μέγιστη τιμή του δείκτη UV στην Αθήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι περίπου 10.
Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλα κράτη παραβιάζεται το όριο των βατ στα σολάριουμ, εκτός από την Ελλάδα. Συνεπώς είναι διεθνές το πρόβλημα. Και όσο κι αν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους κινδύνους στην Υγεία δεν είναι λίγοι αυτοί που βάζουν την αισθητική πάνω από όλα.