Skip to main content

Το «Ερρίκος Ντυνάν» αλλάζει τα δεδομένα

Μέσα από ένα νέο πλάνο ανάπτυξης και συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, το Ερρίκος Ντυνάν διεκδικεί μία ηγετική θέση στο εγχώριο σύστημα υγείας

Στην περίοδο που διανύουμε μετά την παγκόσμια δοκιμασία με τον Covid-19, αλλά και λόγω της ολοκλήρωσης του κύκλου των μνημονίων, είναι σαφές ότι το ελληνικό σύστημα υγείας, τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό πεδίο, έχει εισέλθει σε τροχιά αναδιοργάνωσης και εξορθολογισμού.

Στην πραγματικότητα, τόσο τα δημόσια νοσοκομεία, όπως προκύπτει από μια σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων (απογευματινά χειρουργεία, προσωπικός γιατρός, συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ κ.α.), όσο και τα ιδιωτικά, κινούνται ήδη σε ένα μεταβατικό στάδιο για τη διαμόρφωση ενός νέου υγειονομικού χώρου που μπορεί να κρύβει ανατροπές, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σε αυτό το νέο σκηνικό, το Ερρίκος Ντυνάν επιδιώκει και προετοιμάζεται ήδη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλουμε να είμαστε το σημείο αναφοράς στον ελληνικό τομέα της υγείας. Με τη στρατηγική επιλογή της δημιουργίας ενός μεγάλου ομίλου, με την ενσωμάτωση του δικτύου κλινικών της Euromedica, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διαδρομή του. Αναπτύσσεται και επεκτείνεται στη βάση ενός σχεδιασμού πανελλαδικής εμβέλειας, μεταφέρει τεχνογνωσία και αποκτά τη δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Παράλληλα, μέσα από ένα νέο σύστημα προμηθειών που οδηγεί και σε μείωση του κόστους, μπορεί να ανακατανείμει πόρους και να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία αιχμής και την καινοτομία.

Ο κ. Ρομπέρτο Γκρέκο
Ο κ. Ρομπέρτο Γκρέκο

Σε αυτή τη νέα διαδρομή θα αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματά του. Το Ερρίκος Ντυνάν αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με κτιριακές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν εξαρχής αποκλειστικά για τη λειτουργία νοσοκομείου. Ανήκει, επίσης, στην επίλεκτη ομάδα των νοσοκομείων που έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα ’Εγκρισης (Gold Seal of Approval) από τον οργανισμό Joint Commission International (JCI), την εγκυρότερη σφραγίδα ποιότητας παγκοσμίως. Με την προσπάθεια όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αυτή η διεθνής εγγύηση ποιότητας και ασφάλειας έχει επικυρωθεί δύο φορές και αποτελεί μια ισχυρή βάση για κάθε σχέδιο ανάπτυξης. Στην κορύφωση της πανδημίας, άλλωστε, το Ερρίκος Ντυνάν απέδειξε ότι διαθέτει την εμπειρία και τους αυτοματισμούς, ώστε να ανταπεξέλθει και στις πλέον ασυνήθιστες και πιεστικές καταστάσεις, στηρίζοντας περισσότερο από κάθε ιδιωτικό νοσοκομείο και το εθνικό σχέδιο δράσης απέναντι στον κορωνοϊό.

Ηγετική θέση

Στην επόμενη φάση, μέσα από ένα νέο πλάνο ανάπτυξης και συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, το Ερρίκος Ντυνάν διεκδικεί μία ηγετική θέση στο εγχώριο σύστημα υγείας. Με αυτόν τον κεντρικό στόχο:

– Δίνει έμφαση στις εξατομικευμένες υπηρεσίας υγείας, στις συνέργειες ειδικοτήτων και τη διεπιστημονική αντιμετώπιση όλων των περιστατικών. Κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός και μοναδικός και με αυτή την προσέγγιση κινείται η σύγχρονη ιατρική και μαζί της οι πλέον εξελιγμένες νοσηλευτικές μονάδες παγκοσμίως.

– Επενδύει στη συνεχή βελτίωση των υποδομών και την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο το τελευταίο διάστημα, μέσα από μια επένδυση που ξεπέρασε συνολικά τα 6 εκατ. ευρώ,  το Ερρίκος Ντυνάν εκσυγχρόνισε πλήρως τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με την εγκατάσταση των πλέον εξελιγμένων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης παγκοσμίως (6008 CAREsystem σε 30 κλίνες), προχώρησε στη ριζική ανανέωση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής με τεχνολογία αιχμής (ψηφιακό PET/CT και SPECT/CT), ενώ πρόσθεσε στον εξοπλισμό του το πλέον σύγχρονο ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi, 4ης τεχνολογικής γενιάς. Προσεχώς θα τεθεί σε λειτουργία και υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής στο νέο ακτινοθεραπευτικό κέντρο του νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας υψηλή ακρίβεια στη χορήγηση ακτινοβολίας.  Παράλληλα, επεκτείνονται και αναβαθμίζονται όλες οι χειρουργικές αίθουσες και δημιουργείται αυτόνομη αίθουσα μικροεπεμβάσεων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Στα πλεονεκτήματα του νοσοκομείου αναμφίβολα περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο στον χώρο των ιδιωτικών νοσοκομείων Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που λειτουργεί σε διεθνή πρότυπα, επί 24ωρης βάσης και με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

Καταξιωμένοι και ταλαντούχοι γιατροί

– Ακολουθεί ένα πλάνο συνεχούς και στοχευμένης ενίσχυσης του ιατρικού δυναμικού με καταξιωμένους και νέους ταλαντούχους γιατρούς, αρκετοί από τους οποίους είναι American Board Certified, δημιουργώντας νέες κλινικές, πρότυπα κέντρα και εξειδικευμένα ιατρεία, που συνδέονται με την καινοτομία και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Ήδη, οι υποδομές, ο εξοπλισμός και οι προοπτικές του Ερρίκος Ντυνάν αποτελούν κίνητρο για την επιστροφή διακεκριμένων γιατρών στην Ελλάδα και τη διασύνδεση του νοσοκομείου με αρκετά από τα πλέον αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού. Το Κέντρο Αγγειακών Προσπελάσεων, όπως και η λειτουργία Ιατρείου Κλινικής Γενετικής και Γενετικής Συμβουλευτικής (ι-ΓΕΝ), που διευρύνει τον ρόλο του Ερρίκος Ντυνάν και στο πεδίο της έρευνας, αποτελούν δύο πρόσφατα δείγματα της νέας κατεύθυνσης. Το Eρρίκος Ντυνάν, άλλωστε, προωθεί τη συμμετοχή των ιατρών του σε κλινικές μελέτες, καθώς αυτές αποτελούν το βασικότερο  στοιχείο για την επιστημονική έρευνα και καινοτόμες ιατρικές θεραπείες.

Νέα φιλοσοφία

– Αναδεικνύει μια νέα φιλοσοφία στη συνεργασία με τον ασφαλιστικό κλάδο, η οποία επιβεβαιώνεται από την ανανέωση και ενίσχυση των συμβάσεων με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Με τις νέες συμβάσεις εξασφαλίζονται, μεταξύ άλλων, η απευθείας κάλυψη στις νοσηλείες των ασφαλισμένων για το σύνολο των εταιριών, η άμεση πρόσβαση σε 24ωρη βάση στα εξωτερικά ιατρεία με δωρεάν παροχές για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, καθώς και προνομιακές τιμές σε πακέτα προληπτικού ελέγχου, όπως και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων (personalized service).

Η νέα στρατηγική συνδέεται γενικότερα και με νέα τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η οποία συνδυάζεται και με τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των τμημάτων για ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου νοσηλείας. Για την οικογένεια του Ερρίκος Ντυνάν αυτή η προσέγγιση έχει αξιακό χαρακτήρα γιατί δεν αντιμετωπίζει τον ασθενή ως πελάτη. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας νοσοκομειακές υπηρεσίες και εξασφαλίζουμε την καλύτερη εμπειρία των ασθενών. Θέλουμε να διαδραματίσουμε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, μια ευκαιρία που μέχρι στιγμής έχει παραμείνει σε σημαντικό βαθμό αχρησιμοποίητη και που απαιτεί μια εναρμονισμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει πίσω, όταν οι γειτονικές χώρες, έχοντας ήδη αρχίσει να επεκτείνονται σε αυτόν τον τομέα, αποκτούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Σε ένα περιβάλλον που διαμορφώθηκε από ολιγοπωλιακές καταστάσεις, το Ερρίκος Ντυνάν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

  • CEO της ΗΜΙΘΕΑ ΜΑΕ (Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center)