Skip to main content

Την κατάργηση διενέργειας rapid tests από τα φαρμακεία ζητούν οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Τι αναφέρει η επιστολή

Με επιστολή τους στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ζητούν να μην παραταθούν τα μέτρα για τη διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία πέρα από την 1η Μάϊου 2023.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Αξιολογώντας την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας και εξαιτίας του ότι έχει παρέλθει η έκτακτη συνθήκη που είχε προκύψει λόγω της COVID-19, ζητούμε να μην παραταθούν τα μέτρα για τη διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία από 1/5/2023 και εκείθεν, όπου είναι κ η ημερομηνία λήξης του ΦΕΚ 2301/Β΄/18-04-2023.

Η διενέργεια τέτοιων ιατρικών πράξεων είναι αρμοδιότητα των ιατρών και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει από τη λήξη των έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.»