Skip to main content

Ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων γυναικολόγων σε νοσοκομείο της Ιταλίας

Με τη συμμετοχή του καθηγητή Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαου Βλάχου.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «GetUp Gynaecology Expert Training for Upcoming Professionals», που πραγματοποιήθηκε 19-22 Απριλίου στο νοσοκομείο Gemelli της Ιταλίας, το μεγαλύτερο ογκολογικό κέντρο της Ευρώπης, συμμετείχε ως εκπαιδευτής, ο διευθυντής Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο Αρεταίειο νοσοκομείο και καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βλάχος.

Το «GetUp Gynaecology Expert Training for Upcoming Professionals» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους γυναικολόγους όπου τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους τους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, να ανταλλάξουν απόψεις και να συγκρίνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρεταίειου νοσοκομείου με εκείνο των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Το φετινό πρόγραμμα το παρακολούθησαν πάνω από 100 νέοι γυναικολόγοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από το Ισραήλ όπου υπήρξε ένα γόνιμος διάλογος, εστιάζοντας στην λαπαροσκοπική χειρουργική και την αντιμετώπιση των επιπλοκών που μπορεί να έχει, όπως η επιδιόρθωση μετά από τραυματισμό αγγείων.

Η Ελλάδα έδωσε δυναμικά το «παρών» στους εκπαιδευτές καθώς εκτός από τον κ. Βλάχο έλαβε μέρος και ο μαιευτήρας, ενδοσκοπικός χειρουργός, γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς, ενώ, το γκρουπ των εκπαιδευτών απαρτιζόταν επίσης από τους: Dr Andreas Putz από τη Νορβηγία,  Dr Andreas Hackethal,  Giuseppe Campagna, Ahmet ElBalat,  Sven Becker & Haytham Elmeligy από την Γερμανία, Dr Martin Farrugia από το Ηνωμένο Βασίλειο,  Dr Marlies Bongers,  Andreas Thurkow ,  Jan-Willem van der Stee, Hans Brölmann & Bas Veersema από την Ολλανδία, Dr Dorthe Snejbjerg  &  Lotte Clevin από την Δανία, Dr Martina Angeles από την Γαλλία,  Dr Mohamed Mabrouk, Emanuele Perrone,  Ursula Catena, Carla Cicero, Federica Campolo & Sara Pizzacalla, από την Ιταλία.

Ο καθηγητής Νικόλαος Βλάχος με αφορμή το ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα επεσήμανε ότι η λαπαροσκόπηση είναι πολύ χρήσιμη μέθοδος στην ειδικότητα της γυναικολογίας, τόσο για την διάγνωση όσο και για την θεραπεία πολλών γυναικολογικών παθήσεων, ενώ έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική. «Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο, εκπαιδεύοντας σε προπλάσματα νέους γυναικολόγους σε προχωρημένες τεχνικές λαπαροσκοπικής χειρουργικής, παρουσιάσαμε διαλέξεις πάνω στην ασφάλεια της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών  και επιπλοκών και είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε συναδέλφους από όλη την Ευρώπη. Με πολύ χαρά διαπιστώσαμε ότι η εκπαίδευση των νέων γιατρών στο νοσοκομείο μας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και νιώθουμε υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο» τόνισε κλείνοντας.