Skip to main content

Επεκτείνεται ο έλεγχος στο χώρο του φαρμάκου – Ακόμη 4 εταιρείες στο μικροσκόπιο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ακόμα 4 φαρμακευτικές εταιρείες μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Ειδικότερα,, ο ΕΟΦ κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας και έπειτα από καταγγελία για υποεφοδιασμό της αγοράς θα ελέγξει τα στοιχεία σε 4 ακόμα φαρμακευτικές, σύνολο 9 με τις 5 προηγούμενες.

Το ύψος του καταγγελλόμενου υποεφοδιασμού ανέρχεται στο 60% σε κάποιες περιπτώσεις και αφορά φάρμακα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών.

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας για ελλείψεις φαρμάκων

Να θυμίσουμε ότι στις 22 Νοεμβρίου έπειτα από καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων για φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν μειωμένες ποσότητες φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή στον ΕΟΦ να ελεγχθούν πέντε πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου.

Οι τότε πληροφορίες έλεγαν ότι στις πέντε εταιρείες της λίστας συμπεριλαμβάνεται εταιρεία που τα τελευταία χρόνια απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα, ένας Γαλλικός κολοσσός, μία εταιρεία Βρετανοσουηδικών συμφερόντων, μια Ιαπωνική εισαγωγική εταιρεία και μια εταιρεία βιοεπιστημών Γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα. Στις καινούργιες καταγγελίες συμπεριλαμβάνεται μεγάλος ελληνικός όμιλος, ένας τεράστιος Αμερικανικός όμιλος  και δύο Σουηδικές εταιρείες.