Skip to main content

Βρετανία: Φρένο στη χρήση νερού σε Κεντ – Σάσεξ λόγω λειψυδρίας

REUTERS/Kevin Coombs

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε

Περιορισμοί στη χρήση νερού θα επιβληθούν από τις 26 Ιουνίου στις περιοχές του Κεντ και του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της λειψυδρίας και των συνθηκών ξηρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στις δύο αυτές περιοχές, οι πελάτες της South East Water δεν θα μπορούν να ποτίζουν τους κήπους τους από τις 26 Ιουνίου, ούτε να πλένουν τα αυτοκίνητά τους ή να γεμίζουν τις πισίνες τους.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε και ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν διακοπές υδροδότησης που υποχρέωσαν σχολεία να κλείσουν ορισμένες τάξεις.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, περιορισμοί στην χρήση του νερού επιβλήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας της ξηρασίας.

Η νέα μεγάλη κρίση στην Ευρώπη: Λειψυδρία

Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 32°C, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες εδώ και εβδομάδες.

Την Πέμπτη, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες των Επειγόντων βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Τον Μάιο, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως η περίοδος 2023-2027 θα είναι η θερμότερη πενταετία που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς τα αέρια του θερμοκηπίου και το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα φέρουν άνοδο της θερμοκρασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Θερμοκρασίες – ρεκόρ και πορτοκαλί συναγερμός στο Πεκίνο

Ξηρασία: Συναγερμός στη νότια Γαλλία, περιορισμοί στο νερό για τους κατοίκους

Πόλεμος για το νερό: Πώς η ξηρασία στην Ισπανία μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα