Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Το σκάνδαλο Wirecard πρέπει να προκαλέσει την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής εποπτείας

Το σκάνδαλο της Wirecard θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την ανανέωση του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ διενεργεί την οικονομική εποπτεία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος Βάλντις Ντομπρόβσκις στους Financial Times.

Η κατάρρευση της γερμανικής τεχνολογικής εταιρείας δείχνει ότι οι προηγούμενες προσπάθειες ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών οργάνων στις Βρυξέλλες ήταν «χαμένη ευκαιρία» και χρειάζονται περαιτέρω ώθηση, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική πολιτική.

«Εξετάζουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το σύστημα για να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις από το να συμβούν ξανά», ανέφερε. Η ΕΕ εξετάζει επίσης ισχυρότερους κανονισμούς για τις ελεγκτικές επιτροπές, τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσπάθειες που ξεκίνησε εκείνος για την αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) το 2017, υποβαθμίστηκαν από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Wirecard  υπέβαλε αίτημα πτώχευσης  μετά την αποκάλυψη της «μαύρης τρύπας» των 1,9 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς της.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Bloomberg