Skip to main content

Ο άνδρας που κρυφάκουγε: Κέρδισε 1,8 εκατ. δολάρια, και τους πήρε όλους στο λαιμό του

Τεξανός διώκεται γιατί τζογάρισε στο χρηματιστήριο έχοντας εσωτερική πληροφόρηση - Απολύθηκε η γυναίκα του και έδωσε πατήματα κατά της απομακρυσμένης εργασίας

Κρυφάκουγε και κέρδισε 1,8 εκατ. δολάρια. Αλλά η τύχη του τελείωσε όταν τον κατήγγειλε η γυναίκα του. Επιπλέον με την συμπεριφορά του, έδωσε νέα  επιχειρήματα στις εταιρείες που τάσσονται κατά της απομακρυσμένης εργασίας.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες, για σε έναν Τεξανό που φέρεται ότι κέρδισε1,8 εκατ. δολάρια από την αξιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών τις οποίες κρυφάκουσε, την ώρα που η σύζυγός του -διευθύντρια συγχωνεύσεων και εξαγορών της BP- βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη από το σπίτι.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε ότι άσκησε δίωξη στον Tyler Loudon για εσωτερική πληροφόρηση καθώς «εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας» επωφελήθηκε από ιδιωτικές πληροφορίες που αφορούσαν τα σχέδια της πετρελαϊκής BP να αγοράσει την εταιρεία TravelCenters of America, και μια επιχείρηση αποθήκης φορτηγών με έδρα το Οχάιο πέρυσι.

Ο ανδρας ακολούθως προχώρησε σε ένα όργιο αγορών, αποκτώντας περισσότερες από 46.000 μετοχές της TravelCenters, εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, στις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Η μετοχή υπό εξαγορά εταιρείας, εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 71% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Ο Loudon στη συνέχεια πούλησε τις μετοχές του, αποκομίζοντας κέρδος 1,8 εκατ. δολάρια.

Απολύθηκε και η γυναίκα του

Μετά από πιέσεις, ομολόγησε στη σύζυγό του, και αυτή με την σειρά της ενημέρωσε την BP. Η γυναίκα δεν γλίτωσε την απόλυση, παρόλο που δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι εν γνώσει της διέρρευσε πληροφορίες στον σύζυγό της

Μετά από τις εξελίξεις  κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Ο Eric Werner, περιφερειακός διευθυντής του γραφείου Fort Worth της SEC στο Τέξας, δήλωσε στον Guardian: « Ο κ. Loudon εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας και την εμπιστοσύνη της συζύγου του, για να επωφεληθεί από πληροφορίες που γνώριζε ότι ήταν εμπιστευτικές. Η SEC παραμένει προσηλωμένη στη δίωξη τέτοιων ατασθαλιών».

Η υπόθεση αναμένεται να ενισχύσει τα επιχειρήματα -ιδίως στις αμερικανικές εταιρείες- για την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, σαμποτάροντας την έκρηξη της εργασίας στο σπίτι που προκάλεσαν τα πανδημικά λουκέτα.

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τις εμπιστευτικές πληροφορίες, θα μπορούσαν τελικά να υπερκεράσουν τις μελέτες που δείχνουν ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τρώνε πιο υγιεινά, να αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

naftemporiki.gr