Skip to main content

Pfizer: Κέρδη – έκπληξη για το δ’ τρίμηνο – Αυξημένη η ζήτηση για προϊόντα για τον Covid

Η Pfizer επιδιώκει να ξεκινήσει το 2024 με «καθαρό μητρώο», δήλωσε ο Μπουρλά

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη προσαρμοσμένα κέρδη-έκπληξη για το δ’ τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα για τον κορωνοϊό ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη την αντιστροφή εσόδων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, που σχετίζονται με την αναμενόμενη επιστροφή 6,5 εκατομμυρίων δόσεων του φαρμάκου για τον Covid, Paxlovid, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το πλήγμα αυτό είναι μικρότερο από τα 4,2 δισ. δολάρια που ανέμενε αρχικά η Pfizer.

Το εμβόλιο Covid της Pfizer συγκέντρωσε έσοδα 5,36 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, μειωμένα κατά 53% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το εμβόλιο θα απέφερε πωλήσεις ύψους 4,99 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 14,25 δισ. δολάρια έναντι 14,42 δισ. που αναμενόταν.

Τα αποτελέσματα έρχονται καθώς η Pfizer προσπαθεί να αμβλύνει τη ραγδαία πτώση της δραστηριότητάς της για τον Covid, η οποία είδε τη ζήτηση να πέφτει σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη της εκδοχής του πειραματικού χαπιού αδυνατίσματος στην εκδοχή των δύο δόσεων την ημέρα, καθώς παχύσαρκοι ασθενείς που το έλαβαν έχασαν πολύ βάρος, αλλά δυσκολεύθηκαν να το αντέξουν, στο μέσο στάδιο της κλινικής δοκιμής.

Η Pfizer αναμένει έσοδα μεταξύ 58,5 και 61,5 δισ. δολαρίων φέτος και προσαρμοσμένα κέρδη από 2,05 έως 2,25 δολάρια ανά μετοχή.

Η Pfizer είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι ανέμενε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις Paxlovid και 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις του Comirnaty το 2023.