Skip to main content

Μεγάλες ευκαιρίες για όλους στην κινεζική αγορά

8/11: Στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας επισκέπτης κάνει καγιάκ στην εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τα γυαλιά XR της HTC που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικονική εμπειρία

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα κράτη για τη δημιουργία μιας ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας

Στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας έκαναν την εμφάνισή τους πολλές κορυφαίες εταιρείες, όπως αρκετές της λίστας Fortune 500, ηγετικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις συμμετοχές φέτος να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Πού οφείλεται η συνεχής αύξηση των φίλων της Έκθεσης; Η απάντηση βρίσκεται στη σταθερή προσήλωση της Κίνας στην επέκταση του ανοίγματος, στις τεράστιες ευκαιρίες της κινεζικής αγοράς και στην ισχυρή ζήτηση για αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των κινεζικών και των ξένων επιχειρήσεων.

Η αχανής αγορά της Κίνας αποτελεί από μόνη της μια τεράστια ευκαιρία για όλον τον κόσμο. Η Κίνα τηρεί τις υποσχέσεις της και κάνει τα λόγια πράξη. Οι πρώτες πέντε Διεθνείς Εκθέσεις Εισαγωγών απέφεραν συνολικά 350 δισ. δολάρια σε συμφωνίες εισαγωγών, με τα εκθέματα να μετατρέπονται σε εμπορεύματα, τους εκθέτες να γίνονται επενδυτές και τις διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις να μεταφράζονται σε επιτυχημένες συναλλαγές. Η Κίνα επιδιώκει το κοινό όφελος μέσα από το άνοιγμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Βρισκόμενες σε μια νέα ιστορική αφετηρία, και μέσα από την πλατφόρμα της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας, επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η κινεζική αγορά. Ερωτώμενοι για το πώς βλέπουν την τελευταία, οι εκθέτες δήλωσαν ότι «η υψηλής ποιότητας ανάπτυξη της χώρας γεννά πολλές και ποιοτικές ευκαιρίες», και ανέφεραν τρεις βασικούς όρους – οικονομικό άνοιγμα, πράσινη ανάπτυξη και ευφυής τεχνολογία.

Με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων μέσω του οικονομικού ανοίγματος, η κινεζική αγορά αποκτά σπουδαίες προοπτικές. Εξετάζοντας τις αλλαγές που απέφερε η Έκθεση τα τελευταία πέντε χρόνια γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κινεζική αγορά μεταβαίνει σταδιακά από το στάδιο της ανοικτής ροής αγαθών και υπηρεσιών στο στάδιο του θεσμικού ανοίγματος των προτύπων διαχείρισης. Η τράπεζα Standard Chartered, μεταξύ άλλων, έχει ιδιαιτέρως ωφεληθεί από αυτή τη μεταβολή, καθώς τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε μεγάλα έργα στην Κίνα, λαμβάνοντας σειρά εγκρίσεων για πρόσβαση στην αγορά. Στη φετινή Έκθεση η Τράπεζα παρουσίασε τις πιο σύγχρονες χρηματοοικονομικές λύσεις προσδοκώντας να αδράξει νέες ευκαιρίες στην κινεζική αγορά μέσα από τη στήριξη που προσφέρει στη διεθνοποίηση των κινεζικών επιχειρήσεων.

Προωθώντας την ανάπτυξη μέσα από το άνοιγμα η κινεζική αγορά αποκτά τεράστιες δυνατότητες. Η κλιματική ουδετερότητα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα αποτελεί επίσημη δέσμευση της Κίνας για την οικοδόμηση μιας πανανθρώπινης κοινότητας με ένα κοινό μέλλον. Με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη, οι μεγάλες και οι μικρομεσαίες κινεζικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται ενεργά στην πράσινη μετάβαση, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για όλο τον κόσμο μέσα από τη δική τους υψηλής ποιότητας ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της DHL Express Κίνας με εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι SAIC Maxus, Dongfeng και BYD για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης του στόλου της πρώτης μέσω με την αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων.

Μέσα από την καινοτομία και το άνοιγμα η κινεζική αγορά αποκτά δυναμισμό. Τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεχή εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, η Κίνα ενίσχυσε τις δυνατότητες καινοτομίας της αγοράς της. Για πολλούς εκθέτες η Έκθεση αποτελεί ένα μέσο προβολής των ψηφιακών τους κατορθωμάτων. Επιπλέον, επιθυμούν να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες του έξυπνου μετασχηματισμού των μη ψηφιακών κινεζικών επιχειρήσεων, και μέσα από την ενίσχυση της ανάπτυξης της πραγματικής κινεζικής οικονομίας να απολαύσουν τα οφέλη της κινεζικής αγοράς.

Σε πείσμα της σημερινής ασθενούς παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας στέλνει ένα μήνυμα συνεργασίας με στόχο το κοινό όφελος και την ανάπτυξη. Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα κράτη για τη δημιουργία μιας ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας. Η Κίνα μπορεί και ευημερεί μόνο όταν ο κόσμος ευημερεί. Όταν η Κίνα ευημερεί τότε ο κόσμος γίνεται καλύτερος.