Skip to main content

Vodafone: Στο βρετανικό fund Zegona η μονάδα της Ισπανίας για 5 δισ. ευρώ

Πουλά τις δραστηριότητές της στην Ισπανία η Vodafone

Ο όμιλος της Vodafone ανακοίνωσε την Τρίτη την πώληση του ισπανικού branch στο βρετανικό fund Zegona Communications, έναντι ποσού έως και 5 δισ. ευρώ.

Η Vodafone «έχει συνάψει δεσμευτικές συμφωνίες με την Zegona Communications για την πώληση του 100%» της Vodafone Ισπανίας για «τουλάχιστον 4,1 δισ. ευρώ σε μετρητά και έως 0,9 δισ. ευρώ» σε μετοχές, ανέφερε ο όμιλος.

Η Vodafone και η Zegona θα συνάψουν συμφωνία αδειοδότησης που θα επιτρέπει τη χρήση της επωνυμίας Vodafone στην Ισπανία για περίοδο έως και 10 ετών. Επιπλέον, ο βρετανικός τηλεφωνικός όμιλος θα παρέχει στο πρώην υποκατάστημά του ορισμένες υπηρεσίες συνολικού ετήσιου ποσού περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Με εταιρική αξία 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, «η Vodafone είναι ο τρίτος παίκτης στην Ισπανία με σημαντικά μερίδια αγοράς σε κινητά, ευρυζωνικά και τηλεόραση», υποστήριξε η Zegona Communications, το βρετανικό fund που ιδρύθηκε το 2015 από πρώην στελέχη της Virgin Media. «Αυτή η οικονομικά ελκυστική εξαγορά σηματοδοτεί την τρίτη μας δραστηριότητα στην Ισπανία» και «είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σημαντική αξία για τους μετόχους», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του αμοιβαίου κεφαλαίου Eamonn O’Hare.

Πηγές: Bloomberg, Le Figaro