Skip to main content

Παρίσι: 1.607 δολάρια η διανυκτέρευση εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων; Pourquoi pas?

Οι τιμές των ξενοδοχείων στο Παρίσι αυξάνονται κατά 300% ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους

Οι τιμές των ξενοδοχείων στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 έχουν ήδη αυξηθεί πάνω από 3,5 φορές, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τους Αγώνες.

Όσοι λοιπόν επισκεφθούν τη γαλλική πρωτεύουσα ίσως πληρώσουν μέχρι 685 δολάρια τη βραδιά για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων, σε σύγκριση με περίπου 178 δολάρια για μια τυπική διαμονή Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Google. Οι τιμές για ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων αγγίζουν τα 953 δολάρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από τα συνηθισμένα 266.

Η πόλη αναμένει περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, 3,3 εκατομμύρια από τους οποίους ταξιδεύουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού και θα χρειαστούν καταλύματα. Για αυτές τις αφίξεις, υπάρχουν περίπου 280.000 δωμάτια διαθέσιμα την ημέρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού του Παρισιού.

Τι ακριβώς σημαίνει η αύξηση των τιμών;  Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων βλέπουν σχετικά μικρότερες αυξήσεις τιμών, με τιμές 1.607 δολάρια τη βραδιά, σε σύγκριση με 625 δολάρια για μια τυπική διαμονή Ιουλίου. Για την ίδια τιμή με ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων στο πεντάστερο Demeure Montaigne έξω από την κομψή λεωφόρο Montaigne—όπου μπορείτε να δείτε τον Πύργο του Άιφελ να φωταγωγείται από το κρεβάτι σας—θα τώρα αποκτήστε μόνο ένα δωμάτιο 16 τετραγωνικών μέτρων στο πιο λιτό Hotel Mogador by the Galeries Lafayette, με γοητευτικά εμφανή ξύλινα δοκάρια αλλά λίγες ανέσεις.

Οι «πιο προσιτές» επιλογές που διατίθενται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και αυτές στα ύψη και οι ταξιδιώτες αυτού του μπάτζετ θα πρέπει να βιαστούν αν θέλουν κάτι πιο «οικονομικό».

Ωστόσο τα δωμάτια γεμίζουν γρήγορα – το 45% των δωματίων στο Παρίσι έχουν ήδη κρατηθεί κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ερευνών MKG. Συνήθως μόνο το 3% των δωματίων κρατείται ένα χρόνο νωρίτερα.

Ορισμένα ξενοδοχεία μπορεί επίσης να αφήνουν ορισμένα από τα δωμάτιά τους εκτός λίστας, με την ελπίδα να τα πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή, καθώς πλησιάζει η τελετή έναρξης.

Παρομοίως, η ζήτηση έχει αυξήσει τις τιμές σε πλατφόρμες ενοικίασης διακοπών, όπως η Airbnb και η Vrbo. Η μέση ημερήσια τιμή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι 536 δολάρια, σχεδόν τριπλάσια από την τιμή των 195 δολάρια για την ίδια περίοδο το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: Bloomberg