Skip to main content

Ισπανία: Η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008

REUTERS/Jon Nazca

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) υπολογίζει ότι 21 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται

Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2023 στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πέμπτης, καθώς ο δυναμικός τουριστικός τομέας της χώρας ενίσχυσε την αγορά εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 11,6% την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο από 13,3% το προηγούμενο τρίμηνο, ανέφερε το εθνικό στατιστικό ινστιτούτο INE (Instituto nacional de Estadística).

Το ποσοστό ανεργίας είχε να βρεθεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα στην Ισπανία από το τρίτο τρίμηνο του 2008, όταν ήταν 11,2%.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 365.000 το δεύτερο τρίμηνο σε 2,76 εκατομμύρια, με τις περισσότερες θέσεις εργασίας να προστίθενται στον τομέα των υπηρεσιών.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους τουρίστες μετά τη Γαλλία και η ανεργία συνήθως μειώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα, καθώς η τουριστική περίοδος επιταχύνεται και τα ξενοδοχεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια ενισχύουν το προσωπικό.

Το ΙΝΕ υπολογίζει ότι 21 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται.

«Στην Ισπανία εργάζονται ήδη 21 εκατομμύρια άνθρωποι. Φτάσαμε σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών», ανέφερε στο Twitter ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός , Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος χαρακτήρισε τα δεδομένα ως «εξαιρετικά» και πρόσθεσε ότι «αποδεικνύουν τη δύναμη της οικονομίας μας».