Skip to main content

Θες να ταξιδεύεις light; Νοίκιασε ρούχα από την Japan Airlines

EPA/KIMIMASA MAYAMA

Η αεροπορική εταιρεία λανσάρει μία νέα υπηρεσία- Στόχος να περιοριστούν τα βάρη των επιβατών αλλά και των αεροσκαφών.

Ένα σύνηθες πρόβλημα για τους ταξιδιώτες, πέρα από τις τιμές των εισιτηρίων που έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα, είναι το βάρος της βαλίτσας. Πολλοί θέλουν να ταξιδεύουν light αλλά  ταυτόχρονα επιθυμούν να έχουν πληθώρα ενδυματολογικών επιλογών στον προορισμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα βάρη των επιβατών αλλά και των αεροσκαφών, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η Japan Airlines λανσάρει μία νέα υπηρεσία ενοικίασης ενδυμάτων και καλεί τους ξένους τουρίστες και τους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους να φέρουν μαζί τους λιγότερα ρούχα.

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκινάει δοκιμαστικά την υπηρεσία ενοικίασης ρούχων «Any Wear, Anywhere», η οποία που επιτρέπει στους επιβάτες να νοικιάσουν ένα πακέτο ρούχων εκ των προτέρων, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί στο ξενοδοχείο ή σε δωμάτιο της πλατφόρμας Airbnb κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.

Για την παροχή αυτής της υπηρεσίας, η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με την Sumitomo Corporation, η οποία θα χειρίζεται το σύστημα κρατήσεων και θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια, το πλύσιμο και την παράδοση των αντικειμένων.

Η υπηρεσία «Any Wear, Anywhere» εισήχθη ως ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές. Η μείωση του βάρους των αποσκευών αναμένεται να ελαφρύνει το φορτίο του αεροσκάφους, οδηγώντας σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμη για μια δοκιμαστική περίοδο, η οποία ξεκινάει από σήμερα, 5 Ιουλίου 2023, και ολοκληρώνεται τον Αυγούστου του 2024.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί κανείς να ενοικιάσει έως και εννέα ρούχα και να τα κρατήσει για έως και δύο εβδομάδες. Κάθε επιλογή ρούχων φιλτράρεται ανά εποχή, περίσταση και μέγεθος, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 28 δολάρια για πέντε είδη.