Skip to main content

Western Alliance: Διαψεύδει τα περί αναζήτησης αγοραστή

EPA/JUSTIN LANE

Οι μετοχές της τράπεζας έκαναν βουτιά έως και 45% μετά τις αναφορές για αναζήτηση αγοραστή, με τις απώλειες ωστόσο να περιορίζονται μετά τη διάψευση της εταιρείας.

Διαψεύδει η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα Western Alliance ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης του συνόλου ή μέρους της εταιρείας.

Σε δημοσίευμά τους νωρίτερα οι Financial Times –επικαλούμενοι δύο άτομα με γνώση του ζητήματος- ανέφεραν ότι η τράπεζα με έδρα το Φοίνιξ προσέλαβε συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές της, προσθέτοντας ότι οι διαβουλεύσεις ήταν σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να μην καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της, η Western Alliance απάντησε ότι δεν διερευνά κάποια πώληση, τονίζοντας ότι η αναφορά αυτή «είναι κατηγορηματικά ψευδής από κάθε άποψη». Σημείωσε, δε, ότι εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές ως απάντηση στο δημοσίευμα.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής μάρκετινγκ της Western Alliance, Στέφανι Ουίτλοου, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό».

Οι μετοχές της τράπεζας έκαναν βουτιά έως και 45% μετά το δημοσίευμα, με τις απώλειες ωστόσο να περιορίζονται μετά τη διάψευση της εταιρείας.

Οι μετοχές πολλών περιφερειακών τραπεζών της Δυτικής Ακτής έχουν πληγεί ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο. Η εξαγορά της First Republic από την JPMorgan Chase με τη μεσολάβηση της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ δεν αποκατέστησε την εμπιστοσύνη.

Οι μετοχές της αμερικανικής τράπεζας PacWest έκαναν βουτιά άνω του 40% την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές, ανάμεσα στις οποίες είναι η πώληση ή η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Διαβάστε επίσης:

Η Goldman Sachs άναψε το φυτίλι της τραπεζικής κρίσης;