Skip to main content

Νεκρός ο ιδρυτής της Cash App – Τον μαχαίρωσαν έως θανάτου

photo: MobileCoin

Ήταν ένα σημαντικό όνομα της Σίλικον Βάλεϊ. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android.

Ο Μπομπ Λι, ιδρυτής της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων Cash App και επικεφαλής προϊοντικής ανάπτυξης στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων MobileCoin Inc., έπεσε νεκρός στο Σαν Φρανσίσκο, όπως ανακοίνωσε ο πατέρας του.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο είπε ότι ένας 43χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι γύρω στις 2:35 τα ξημερώματα της Τρίτης και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία είπε ότι οι ανακριτές ανθρωποκτονιών ερευνούν την υπόθεση και δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Το τμήμα δεν κατονόμασε το θύμα. Ωστόσο ο Ρικ Λι, πατέρας του Μπομπ Λι, σε ανάρτηση στο Facebook αποκάλυψε ότι ο γιος του «έχασε τη ζωή του στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο».

Ο Λι ζούσε στο Μαϊάμι από τον Οκτώβριο μετά τη μετακόμισή του από την Καλιφόρνια. Για κάποιο λόγο όμως επέστρεψε στο Σαν Φρανσίσκο.

«Τεράστια απώλεια, ραγίζει την καρδιά»: Τζακ Ντόρσι, Έλον Μασκ και άλλοι αποχαιρετούν τον 43χρονο Μπομπ Λι

«Ο Μπομπ θα έβγαζε και το πουκάμισό του να στο δώσει», είπε ο πατέρας του. «Ποτέ δεν θα περιφρονούσε κανέναν και τηρούσε μια αυστηρή φιλοσοφία: να μην κρίνει τους άλλους».

Η Μπρουκ Τζένκινς, εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, σε ανάρτησή της στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Λι.«Δεν ανεχόμαστε αυτές τις φρικτές πράξεις βίας στο Σαν Φρανσίσκο», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η πορεία του

Ο Λι ήταν ο επικεφαλής προϊόντων της MobileCoin από το 2021 και είχε εργαστεί στο παρελθόν σε μερικά από τα πιο γνωστά προϊόντα της Silicon Valley.

«Ήταν παιδί των ονείρων και ό,τι φανταζόταν, όσο τρελό κι αν ήταν, το έκανε πραγματικότητα», δήλωσε ο Τζόσουα Γκολντμπαρντ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MobileCoin. «Φτιάχτηκε για τον κόσμο που γεννιέται αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Λι έχτισε μια καριέρα ως στέλεχος της Silicon Valley και ως angel investor. Eίχε επενδύσει σε εταιρείες όπως η SpaceX του Έλον Μασκ και η Figma, η εταιρεία συνεργασίας λογισμικού Adobe Inc. που συμφώνησε να εξαγοράσει για 20 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ο Ντίλαν Φιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Figma, δήλωσε στο Twitter την Τετάρτη, «Τον συνάντησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2006 – δεν τον ένοιαζε που ήμουν μόνο 14 ετών και μιλήσαμε για τον προγραμματισμό».

Η Cash App ανήκει στην Block Inc., η οποία είναι πλέον γνωστή ως Square. Ο Λι έφυγε από την Square, η οποία δημιουργεί κινητά προγράμματα ανάγνωσης πιστωτικών καρτών, περίπου ένα χρόνο πριν η εταιρεία εισέλθει στο χρηματιστήριο.

Πριν από την Square, ο Λι εργαζόταν στη Google της Alphabet Inc., όπου βοήθησε στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android.