Skip to main content

«Τεράστια απώλεια, ραγίζει την καρδιά»: Τζακ Ντόρσι, Έλον Μασκ και άλλοι αποχαιρετούν τον 43χρονο Μπομπ Λι

Συγκλονισμένη η τεχνολογική κοινότητα

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος της Σίλικον Βάλεϊ στις ΗΠΑ από την είδηση της δολοφονίας του 43χρονου Μπομπ Λι, δημιουργού της Cash App και πρώην στελέχους της Google, που βοήθησε στην ανάπτυξη του λογισμικού Android.

Ο Λι, που υπήρξε και CTO της Square, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και έπεσε νεκρός στο Σαν Φρανσίσκο το πρωί της Τρίτης. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει συλλήψεις.

Ο αδερφός του Τιμ Όλιβερ Λι έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι «ήμουν τόσο τυχερός που μεγάλωσα μαζί του και νιώθω ότι έχασα μέρος του εαυτού μου».

Ο ιδρυτής του Twitter και διευθύνων Σύμβουλος της Block, Τζακ Ντόρσι, δήλωσε ότι ο θάνατος του Λι του ράγισε την καρδιά. «Ο Μπομπ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εφαρμογές Square και Cash» ανέφερε.

Ο Lee εντάχθηκε στην Square, την εταιρεία fintech του Jack Dorsey, ως ο πρώτος CTO της το 2010. Εκεί δημιούργησε την Cash App, μια πλατφόρμα πληρωμών για κινητά. Το 2021, έγινε ο επικεφαλής προϊόντων της MobileCoin, μιας άλλης εταιρείας fintech που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MobileCoin, Τζόσουα Γκόλμπαρντ, είπε στο Insider ότι ο Lee ήταν «μια δύναμη της φύσης», «η πεμπτουσία του δημιουργού, του ηγέτη και του τέλειου χάκερ».

«Βοήθησε να γεννηθεί το Android και το CashApp στον κόσμο μας», σημείωσε ο Γκόλντμπαρντ,

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της YCombinator, Γκάρι Ταν, χαρακτήρισε τον θάνατο του Λι «τεράστια απώλεια για την τεχνολογική κοινότητα και για το Σαν Φρανσίσκο».

«Πρέπει να θυμόμαστε τη ζωή και τα έργα του», έγραψε ο Ταν στο Twitter.

Ο Έλον Μασκ σχολίασε επίσης την τραγωδία στο Twitter.

«Λυπάμαι πολύ που το ακούω. Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω έχουν δεχτεί σοβαρή επίθεση».  έγραψε ο Μασκ στο Twitter. «Το βίαιο έγκλημα στο Σαν Φρανσίσκο είναι φρικτό και ακόμη κι αν οι επιτιθέμενοι συλληφθούν, συχνά απελευθερώνονται αμέσως», πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει πηγές που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.