Skip to main content

Μαγνησία: Στο φως κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 400 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,5 κιλό κάνναβης και 25.000 ευρώ

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, συνελήφθησαν συνολικά 5 άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τους οποίους 4 Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν, στα χρονικά όρια του αυτόφωρου, και άλλα δύο άτομα, από τα οποία ένας αλλοδαπός και μία Ελληνίδα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο άνδρας, Έλληνας, που είχε συγκροτήσει, διηύθυνε και κατηύθυνε την οργάνωση, ο υπαρχηγός της, ένα βασικό μέλος και δύο περιφερειακά, ενώ αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης.

Όσον αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, ο χρόνος δράσης της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, αυτό υπολογίζεται σε 65.000 ευρώ.

Διενεργήθηκαν συνολικά 6 κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά κοκαΐνη βάρους 424,84 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 1 κιλού και 453,20 γραμμαρίων, 8 κινητά τηλέφωνα, 5 ζυγαριές, 25.260 ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.