Skip to main content

UBS: Συζητήσεις για εξαγορά της Credit Suisse

Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να συμφωνηθεί μια απλή και ξεκάθαρη λύση προτού να ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Σε συζητήσεις βρίσκεται η τράπεζα UBS σχετικά με την εξαγορά όλης ή μέρους της Credit Suisse, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πολλές πηγές που είναι «ενήμερες» για τις συνομιλίες αυτές. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών θα συνεδριάσουν χωριστά το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τη σημαντικότερη ένωση τραπεζών μετά την οικονομική κρίση.

Η ελβετική Εθνική Τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή Finma προωθούν αυτές τις συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, η μετοχή της Credit Suisse συνέχισε την πτωτική πορεία της και σήμερα. Η UBS έχει χρηματιστηριακή αξία 56,6 δισεκ. δολάρια ενώ η Credit Suisse έπεσε σήμερα στα 8 δισεκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές είπαν απόψε στις αντίστοιχες αμερικανικές και βρετανικές ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών είναι το “plan A” τους ώστε να σταματήσει η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit Suisse. Μια άλλη πηγή είπε ότι συζητιούνται διάφορες επιλογές μεταξύ των δύο τραπεζών και ότι η UBS αναλύει επίσης τους πιθανούς κινδύνους που θα είχε μια συμφωνία για τη δική της επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να συμφωνηθεί μια απλή και ξεκάθαρη λύση προτού να ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Η Credit Suisse, η UBS, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα απέφυγαν να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες. Η ελβετική Εθνική Τράπεζα δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ