Skip to main content

«Αλόχα κορόϊδα»: «Απέδρασε» στην Χαβάη ο CEO που ευθύνεται για την κατάρρευση της SVB

Daily Mail

Ο πρώην CEO έχει τραβήξει την προσοχή των αρχών αφού πούλησε μετοχές της SVB αξίας σχεδόν 30 εκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια

Ο Γκρέγκορι Μπέκερ και η σύζυγός του Μέριλιν Μπαουτίσταμ το απόγευμα της Δευτέρας μπήκαν σε μια μαύρη λιμουζίνα, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και πέταξαν πρώτη θέση για το Μάουι, όπου εθεάθησαν την Τετάρτη να περπατούν στους δρόμους της Lahaina,με σορτς και σαγιονάρες.

Ο άνθρωπος που προήδρευσε της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank προφανώς δεν έμεινε να παρακολουθήσει τη σκόνη να κατακάθεται – και κατευθύνθηκε προς το… κρησφύγετό του στη Χαβάη, αξίας 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα οι καταθέτες αγωνιούν για το πότε -ή ακόμη και αν- θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

Η DailyMail  ήταν εκεί όταν ο Μπέκερ και η 54χρονη Μπαουτίσταμ , έφυγαν από το σπίτι τους στο Menlo Park της Καλιφόρνια, ντυμένοι casual και κουβαλώντας ασορτί βαλίτσες OGIO. Αυτός φορούσε ένα προσεγμένο γκρι πουλόβερ, ξεβαμμένο τζιν και ένα μαύρο καπέλο του μπέιζμπολ

Η σύζυγός του, καθηγήτρια Νομικής στο Στάνφορντ, φορούσε ένα μπλε ναυτικό γιλέκο πάνω από ένα μπλε πουλόβερ, τζιν και αθλητικά παπούτσια New Balance ενώ κρατούσε μια κίτρινη τσάντα με καπιτονέ.

Οι δυό τους, που παντρεύτηκαν το 2015, αφού πήραν διαζύγιο από τους πρώην συζύγους τους, αγόρασαν την βίλα της Χαβάης τον Μάιο του 2018 . Γκρέμισαν το παλιό χτίσμα ωστόσο για κάτι πιο πολυτελές.

Το διώροφο σπίτι βρίσκεται σε ένα περιφραγμένο συγκρότημα, που περιλαμβάνει ένα γήπεδο τένις, τρία surfbreak και κλαμπ, και τρεις πισίνες.

Ο Μπέκερ έχει έναν γιο και μια κόρη από τον πρώτο του γάμο και η συζυγός του, ένα κορίτσι και δυο αγόρια.

Daily Mail
Daily Mail

«Ηλίθια διοίκηση»

Ο Μπέκερ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της SVB για 12 χρόνια, συγκαταλέγεται  σε μία ομάδα προσώπων που κατηγορούνται για την κατάρρευση της τράπεζας. Ο Kevin O’Leary του Shark Tank κατηγόρησε την ” ηλίθια διοίκηση” της τράπεζας, κατηγορία που επαναλαμβάνεται και από τους εργαζόμενους.

Μιλώντας ανώνυμα στο CNN, μέλος του προσωπικού δήλωσε ότι έμειναν άναυδοι από το γεγονός ότι ο Μπέκερ παραδέχθηκε δημοσίως την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Silicon πριν διασφαλίσει ενα δίχτυ ασφαλείας.

SVB: Ο CEO…πήδηξε πρώτος από το τρένο

«Ξεπούλησαν»…

Ο πρώην CEO έχει τραβήξει την προσοχή των αρχών αφού πούλησε μετοχές της SVB αξίας σχεδόν 30 εκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια – με κάποιες συμφωνίες να έχουν γίνει ημέρες πριν η τράπεζα αποκαλύψει ζημία ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από χαρτοφυλάκιο που πωλήθηκε στην Goldman Sachs, αναφέρει το Fortune.

Πώληση μετοχών αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων , ολοκληρώθηκε από τον Μπέκερ στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Smart Insider, πουλώντας σε τιμές που κυμαίνονταν από 287 δολάρια ανά μετοχή έως 598 δολάρια ανά μετοχή.

Και δεν είναι ο μόνος. Αναφορές του CNBC υποστηρίζουν ότι στελέχη της επιχείρησης πούλησαν μετοχές συνολικής αξίας 84 εκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 24 μήνες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Ντάνιελ Μπεκ «ξεφορτώθηκε» περίπου το ένα τρίτο της συμμετοχής του στην τράπεζα, συνολικά μετοχές αξίας περίπου 575.000 δολαρίων, την ίδια ημέρα που διέρρευσε η πώληση από τον Μπέκερ.

naftemporiki.gr